WG Kunst

Expositie is afgelopen

Bron - Zindzi Zwietering

Tentoonstelling 20-07-2018 t/m 22-07-2018 > Amsterdam
WG Kunst Bron - Zindzi Zwietering
Fotograaf Zindzi Zwietering (1992) laat in het weekend van 20 tot en met 22 juli 2018 in WG Kunst haar meest recente werk zien onder de titel ‘Bron’. Bron is een beeldverhaal over de afstand tussen mens en natuur in de stad. Het speelt zich af in een van de eerste gebieden waar de consequenties van klimaatverandering voelbaar zijn: het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

Bergen waar geen sneeuw meer op ligt, regenpijpen waar bloemen in groeien, grote gele uitgedroogde grasvlakten en lege zwembaden. Kaapstad kampt met een groot probleem waar ook veel andere (wereld)steden mee kampen: een enorme waterschaarste.

Voor Zindzi Zwietering was het de aanleiding om met haar camera op onderzoek uit te gaan in Zuid-Afrika en dat leverde vaak vervreemdende beelden op.

“Wij kunnen niet zonder de wereld, maar de wereld heeft zonder ons geen enkel probleem” - uit Het tegenovergestelde van een mens, 2017, Atlas Contact, debuutroman van dichter/schrijver Lieke Marsman.

OPENING tentoonstelling vrijdag 20 juli 2018 van17.00-19.00
Tentoonstellingsperiode za 21 en zo 22 juli 2018
Openingstijden za en zo 13.00-17.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"