WG Kunst

Expositie is afgelopen

Weeflab en de Brainshow - Monika Auch

Tentoonstelling 30-11-2018 t/m 09-12-2018 > Amsterdam
WG Kunst Weeflab en de Brainshow - Monika Auch
Monika Auch, beeldend kunstenaar en arts (niet praktiserend) presenteert in WG Kunst met een interactieve tentoonstelling over twee projecten de samenhang tussen hand, brein en creativiteit. Swipen, scrollen, tikken hebben het schrijven met de vulpen, het krabbelen in kantlijnen en het handwerken overgenomen. Wat is de invloed van deze verarming op het welbevinden en de gezondheid? Zullen op den duur nieuwe hersenverbindingen gaan ontstaan? Hoe zien wij het verlies van handvaardigheid en maken met materiaal? Hoe zien wij ons brein?

Stitch-Your-Brain is een internationaal project en empirisch onderzoek waar deelnemers hun brein uitbeelden. Het heeft sinds de start in 2014 met name ook de aandacht van veel kunstenaars en werkers in de gezondheidszorg. In WG Kunst is een overzicht van bewerkte breintjes met persoonlijke verhalen van de makers te zien.

Weeflab is een platform en werkplek. Het weefgetouw is voor Auch de schakel tussen anatomie en kunst. De met behulp van design software geweven sculpturen zijn een interpretatie van de gelaagde embryonale groei. De grote wandkleden zijn een uitvergroting van weefselstructuren, een blik door de microscoop.

Bezoekers kunnen op een mobiel weefgetouw aan een gemeenschappelijk weefsel werken, de geborduurde breintjes bestuderen en deelnemen aan het Stitch-your-brain project.

Auch is aan de Gerrit Rietveld Academie opgeleid als textiele vormgever, haar passie en specialiteit is weven als vrije constructietechniek. Haar vroegere werk als arts en actuele praktijk als beeldend kunstenaar en redacteur geven Auch een brede kijk op ontwikkelingen en verbanden tussen kunst en wetenschap. Ze zal de projecten tijdens een aantal korte lezingen toelichten.

Opening vrijdag 30 november 2018 van 17.00-19.00 door Dinie Besems, ontwerper
Geopend dagelijks (behalve 's maandags) 13.00-17.00 (Monika Auch is gedurende de openingstijden aanwezig).
Tentoonstellingsperiode t/m zondag 9 december 2018

Lezingen op donderdag 6 december 20.00 uur en zaterdag 8 december 20.00 uur.
Zie ook https://www.wgkunst.nl/monica-auch/
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"