WG Kunst

Expositie is afgelopen

Nagelaten - hommage aan het werk van vier overleden kunstenaars in WG Kunst

Tentoonstelling 15-02-2019 t/m 24-02-1019 > Amsterdam
WG Kunst Nagelaten - hommage aan het werk van vier overleden kunstenaars in WG Kunst
‘NAGELATEN’ is een tentoonstelling met werk van overleden kunstenaars. Voor de vierde keer organiseert WG Kunst Nagelaten. Het werk van deze kunstenaars verdient het om gezien te worden. Zo kan een nieuw publiek kennis maken met het werk van deze kunstenaars en kunnen kunstwerken een nieuw onderkomen krijgen.
Afgelopen jaren hebben we het werk van o.a. Lei Molin, Wim Compier, Jan Montyn, Henk Zomer, Pim van Boxtel, Frans de Jong, Ko Ouderkerk en Clara de Jong mogen exposeren.
Nu laten we met trots het werk zien van:

Theo Eissens (1952-2015) woonde en werkte in Amsterdam, New York en Berlijn.
In WG Kunst is grafiek en enkele schilderijen te zien, met schilderkunstige, grafische én fotografische elementen. De context is ontleend aan de geschiedenis, met name die van Duitsland in de vorige eeuw. In zijn werk zijn heden en verleden vermengd met elkaar. Voortdurend verbindt Eissens geschiedenis met actualiteit, het persoonlijke met het universele, het brute met het zachte, wat lelijk is met wat schoonheid heeft.

Simon Kramer (1940-2015). Bij de schilderijen van Simon Kramer springt de vaart en trefzekerheid van de schilder in het oog. Met pasteuze verfstreken en helder kleurgebruik beeldhouwde Kramer zijn schilderijen. Onderwerpen haalde Simon uit zijn directe omgeving: atelier, thuis, landschappen, model, dierbaren en portretten.. Simon Kramer toont een nieuw geordende werkelijkheid: grof geschilderd met enorme aandacht en gevoel, in prachtig kleurgebruik en sterk in compositie.
Theo Linnemann (1925-2017) Het werk van Theo Linnemann – aquarellen en tekeningen – wordt gekenmerkt door een vrij spel van lijn, vlak en verfstreek. Zijn werk vertoont verwantschap met het Duitse expressionisme van het begin van de 20e eeuw. De aanleiding voor zijn werk is bijna altijd concreet. Linnemann: “Je kijkt, ervaart en geeft de zaken zo transparant mogelijk weer.” .Zo zijn krachtige, centrale composities ontstaan met de suggestie van figuratie in een eigen realiteit.
Bert van Loo (1946-2016) werkte vooral met het materiaal glas, meestal in combinatie met andere materialen zoals brons, lood, steen en hout. Hij zocht in zijn ruimtelijk werk naar tegenstellingen. Deze zoektocht resulteerde in sculpturen waarin glas en niet-doorzichtig materiaal een spanningsveld vormen. Hij liet in diverse sculpturen materiaal zweven waardoor er een vorm van gewichtloosheid ontstaat.
Van Loo heeft diverse sculpturen gemaakt voor de openbare ruimte.

Opening NAGELATEN
vrijdag 15 februari 17.00-19.00
Tentoonstellingsperiode 15 t/m 24 februari 2019
Openingstijden di t/m zo 13.00 -17.00 (ma gesloten)
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"