WG Kunst

Expositie is afgelopen

Double Stillness - Esther van Vechgel - foto's

Tentoonstelling 15-03-2019 t/m 17-03-2019 > Amsterdam
WG Kunst Double Stillness - Esther van Vechgel - foto's
In deze Weekendsalon presenteert WG Kunst het werk van de Nederlandse fotograaf Esther van Vechgel. Zij heeft jaren in Azië gewoond en gewerkt en fotografeert al sinds haar vroege jeugd. Tijdens haar veelvuldige reizen legt zij graag de sfeer van de haar onbekende nieuwe omgeving vast.

‘Ik zoek naar rustige plekken, kleine steegjes en mensen in hun dagelijkse bezigheden. Om die momenten van serene rust vast te leggen neem ik foto’s, want in de hectiek van een stad kan het volgende moment alles al weer anders zijn”.

Haar manier van fotograferen is ongedwongen en verrassend tegelijkertijd. De wereld is vol tegenstellingen en in haar werk zijn verschillende lagen te ontdekken waarin zij deze tegenstellingen bloot legt. Zij gebruikt alledaagse onderwerpen, zoals een stuk muur of graffiti, iets waar je onopgemerkt aan voorbijgaat. Door de focus op deze onderwerpen te leggen krijgen ze een nieuwe dimensie. Elke foto is een samensmelting van meerdere foto’s die Van Vechgel zodanig bewerkt dat een nieuw verhaal ontstaat.

Van Vechgels werk gaat over het hectische Aziatische stadsleven. Maar als je goed kijkt ontdek je ook vooral rust in de kunstwerken. Zij wil een moment van rust creëren.

Opening: vrijdag 15 maart 2019 van 17.00-19.00
Geopend zaterdag 16 en zondag 17 maart van 13.00-17.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"