WG Kunst

Expositie is afgelopen

WEERZIEN - Friep WIlbers (1944-2019) met

Tentoonstelling 05-07-2019 t/m 07-07-2019 > Amsterdam
WG Kunst WEERZIEN - Friep WIlbers (1944-2019) met
In de weekendsalon ‘Weerzien’ in WG Kunst staat het werk van Friep Wilbers (1944-2019) centraal. Friep Wilbers’ werk wordt gekenmerkt door diversiteit en daadkracht. Zij maakte schilderijen, etsen, krijttekeningen en sieraden. Daarnaast gebruikte zij verschillende andere technieken en sinds 1990 maakte zij ook computergraphics en digitale collages. Naast het werk van Wilbers worden ook tekeningen, schilderijen en foto’s van drie oud-klasgenoten getoond, met wie zij van 1965 – 1971 aan de Rietveld Academie studeerde.

Friep Wilbers schreef destijds over haar werk: “Ik schilder en teken uit nieuwsgierigheid en gretigheid. Ik vraag me altijd af hoe mijn volgende schilderij of tekening eruit zal zien en ik wil bezit nemen van de nog niet geverfde afbeeldingen. Ze komen voort uit de bewegingen die ik maak, ze onthullen zich langzaam, zijn terughoudend om zich aan mij te tonen. Ik moet met ze worstelen, ze uit het niets slepen, hen dwingen te bestaan. Ze proberen me altijd voor de gek te houden, zich te verbergen achter lelijke gezichten, in de hoop dat ik het niet zal merken. Ik moet alert zijn en de valse gezichten radicaal verwijderen om de afbeeldingen te vinden waar ik op hoopte. Als ik ze niet zou schilderen of tekenen, zouden ze voor altijd verborgen blijven”.

Co van Gasteren (tekeningen/schilderijen): “Ik zoek naar de spanning tussen betekenis en abstractie. Iedere keer is weer een nieuw begin. Het went eigenlijk nooit. In mijn tekeningen verken ik de mogelijkheden. In mijn schilderijen ga ik hier dieper op in”.

Johan Breuker (tekeningen): “Het landschap en in het bijzonder bomen en tuinen zijn al jaren het onderwerp in mijn oeuvre. Ik ben een tekenaar, een man van de lijn en zo kijk ik om mij heen, noteer wat mij opvalt en probeer ik er achter te komen wat ik zie, hoe vormen in elkaar steken en wat ik ervaar”.

Daniëlle van Hilten (fotografie): Intensiteit en verstilling, daar gaat het om in de foto’s van Van Hilten. Èn over het plezier van het kijken. In haar werk is de alledaagse werkelijkheid het uitgangspunt: de natuur, het stedelijk landschap, plekken in transitie zoals bouwplaatsen, alles kan een onderwerp zijn.

OPENING vrijdag 5 juli 17.00 – 19.00 uur
tentoonstelling zaterdag 6 en zondag 7 juli 13.00 – 17.00 uur
Toegang gratis

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam (Wilhelmina Gasthuisterrein)
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"