WG Kunst

Expositie is afgelopen

WEVE & WEVE - portretten en profielen

Tentoonstelling 31-01-2020 t/m 02-02-2020 > Amsterdam
WG Kunst WEVE & WEVE - portretten en profielen
In het weekend van 31 januari t/m 2 februari 2020 presenteren Anique Weve en Carine Weve onder de titel ‘Portretten en Profielen’ hun meest recente werk, bestaande uit fotoportretten en getekende profielen.

Anique Weve (Rotterdam) toont voor de eerste keer het tweede deel van haar fotoreeks ‘In search of Paradise II’ Destiny. Met de eerste reeks (In search of Paradise – It felt good to be out of rain, Rotterdam 2018) startte zij een persoonlijke ontdekkingsreis naar ‘Destiny’, de romantiek van de dingen die we niet kunnen plannen en de dingen die we zeker weten.
Deze tweede reeks, die thans in WG Kunst wordt getoond, gaat over mensen onder de noemer ’Destiny’. Zij portretteert ze vanuit de opvatting dat deze personen te beschouwen zijn als iconen, als talismannen die ons de weg wijzen en geluk brengen. Haar werk vormt een poëtisch onderzoek naar de maakbaarheid van de wereld en van het leven van elk individu. Zij hanteert de camera als een opzichzelfstaand medium. Daarbij is ze geen conventionele portretfotograaf: zij maakt portretfoto’s als autonoom kunstenaar. De rode draad in haar oeuvre is het willen doorgronden van de mensen die zij voor zich heeft: wie zijn zij eigenlijk, hoe voelen zij zich, hoe gaan zij met elkaar om, wat willen zij van zichzelf laten zien.

Carine Weve (Rotterdam) zet in haar werk het ‘ik’ centraal. Zij omarmt de gedachte dat iedereen, gewild of ongewild, het centrum vormt van zijn of haar wereld. Kwam zij in eerder werk met tekens en symbolen tot een geheel eigen vorm van conceptuele kunst, nu past zij deze ideeën toe met behulp van een alfabet en cijferreeks die zij hier speciaal voor heeft ontwikkeld. Geef haar je initialen en geboortedatum en zij maakt er een gepersonifieerd kunstwerk van. Een tekening met centraal daarin het ‘ik’, jouw unieke profiel.
Als onderdeel van haar concept bouwt zij de tekeningen zodanig op dat ze in principe tot in het oneindige uit te breiden zijn. Met ouders, voorouders. Daarmee geeft ze vorm aan de idee dat ieder ‘ik’, in het licht van de eeuwigheid, even uniek als nietig is. In de expositie worden deze profielen getoond en wordt tegelijkertijd de mogelijkheid geboden om - in opdracht - een eigen profiel te laten maken.

De Althæa Pers (Den Haag) heeft een bibliofiele uitgave gemaakt in een beperkte oplage, getiteld ‘Eenheid der tegendelen’, met toelichting op deze profielen en een aantal voorbeelden.
Deze uitgave wordt tijdens de opening van de tentoonstelling op vrijdag 31 januari om 17.00 uur door Jos Swiers, verzamelaar en bibliofiel, uitgeverij De Althæa Pers, in WG Kunst gepresenteerd.

Opening tentoonstelling en boekpresentatie
vrijdag 31 januari van 17.00 - 19.00 uur
Geopend zaterdag 1 februari & zondag 2 februari
van 13.00 – 17.00 uur
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
75 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst