WG Kunst

Expositie is afgelopen

ZONDER ONDERTITELING - een installatie van Jeroen Kee

Tentoonstelling 14-08-2020 t/m 30-08-2020 > Amsterdam
WG Kunst ZONDER ONDERTITELING - een installatie van Jeroen Kee
Zonder ondertiteling is de titel van de recente installatie van Jeroen Kee in WG Kunst. Jeroen Kee is beeldend kunstenaar en maakt voornamelijk installaties. In zijn installaties kunnen zowel beeld, geluid, video, performance, interactie en tekst een rol spelen. Zijn installaties zijn altijd tijdelijk en afgestemd op een specifieke locatie of omgeving. Het huidige project is een soloproject.
.
De installatie is rechtstreeks geïnspireerd op de surreële stilte in de straten als gevolg van de recente lock-down. Toen de mensen massaal de straten verlieten kwamen de straten eindelijk tot zichzelf. De stoepen leken breder. Niet afgeleid door verkeer en haast werden de gevels van huizen, de bomen en de lege terrassen volstrekt eigenzinnig. Alle duiding, alle ondertiteling was weggevallen. Dagelijkse geluiden en gebeurtenissen werden belevenissen. Regen en wind werden een soundtrack of een live kunst installatie, een overvliegend vliegtuig een sensatie. De spaarzame passanten werden figuranten, als in een schilderij van De Chirico. Het openbare leven is inmiddels weer aardig op gang gekomen en de intensiteit van de eerste corona-maanden is op de achtergrond geraakt. Maar in WG Kunst wordt de concentratie weer gezocht. De tijd wordt vertraagd tot stilte en in de stilte komen geluiden, geuren en materialen tot leven.

De bezoeker betreedt een installatie die de hele expositieruimte omvat en wordt als bezoeker of voorbijganger, samen met eventuele medebezoekers, onderdeel van de installatie. Ingrediënten: herinneringen, stoelen, oude cactussen, jonge rucola, (half)transparante materialen, omgevingsgeluiden, kleuren, licht en schaduw. In het hart van de installatie figureert een kort filmpje dat de kunstenaar van zijn demente moeder heeft gemaakt. Dementie als een andere surreële stilte.

Tentoonstellingsperiode: vrijdag 14 t/m zondag 30 augustus 2020
Open dinsdag t/m zondag 14.00-17.00 uur of op afspraak via JeroenKee11@gmail.com
De tentoonstelling is toegankelijk voor maximaal 6 personen tegelijk.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
24 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst