WG Kunst

Expositie is afgelopen

Gerrit Jan Wielinga - schilderijen - Weekendsalon WG Kunst

Tentoonstelling 10-06-2021 t/m 13-06-2021 > Amsterdam
WG Kunst Gerrit Jan Wielinga - schilderijen - Weekendsalon WG Kunst
In het weekend van 10 t/m 13 juni 2021 is in WG Kunst recent werk van Gerrit Jan Wielinga te zien. In de tentoonstelling zijn naast een aantal kleinere werken 13 grote olieverf schilderijen te zien.

“Mijn eigen les in deze werken is het zoeken naar overtuigende beelden met beperkte middelen en techniek. Dat betekent in dit geval een snelle opzet in houtskool en dan met slechts paletmes de verf aanbrengen op het doek, om vervolgens de verf weer van het doek te schrapen met een rakel. Om mezelf verder te beperken werk ik in zwart wit. Ik ben op zoek naar toeval en imperfectie, zodat de beelden hun eigen verhaal kunnen vertellen.”

Wielinga (Leeuwarden, 1971) studeerde enige tijd mode en theater aan de HKU en de Rietveldacademie. Een hiv-diagnose in 1993 markeerde een eind aan zijn studie. Hij ging acteren, schilderen en experimenteren met conceptueel werk. Wielinga exposeerde eind negentiger jaren op diverse broedplaatsen in Amsterdam, Utrecht en Zürich. Vanaf 2000 concentreerde hij zich op schrijven. Naast enkele romans en toneelteksten schreef hij ook voor tijdschriften en blogs. Vijftien jaar geleden begon hij zich in te zetten als activist. Eerst voor rechten van mensen die leven met hiv, later ook voor sekse, gender en seksuele gelijkheid. Wielinga werkt momenteel als campaigner voor COC Nederland en is één van de oprichters van Bi+ Nederland. Daarnaast houdt hij zich bezig met vrijwilligerswerk voor de Hiv Vereniging en het hiv-blad ‘hello gorgeous’. Deze 4-daagse tentoonstelling in WG Kunst is voor hem een kans om zijn kunstenaarscarrière weer een impuls te geven.

Tentoonstellingsperiode do 10 t/m zo 13 juni 2021
Openingstijden 13.00 – 17.00, reserveren tijdslot via www.wgkunst.nl

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
21 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst