WG Kunst

Expositie is afgelopen

Grand Canyon - H.F. van Steensel

Tentoonstelling 01-07-2021 t/m 11-07-2021 > Amsterdam
WG Kunst Grand Canyon - H.F. van Steensel
H.F. van Steensel exposeert begin juli 2021 in WG Kunst een aantal recente schilderijen en werken op papier. Behalve beeldende kunst is haar werkterrein ook de literatuur, film en fotografie. Zij werkt zo veel mogelijk met eerder gebruikte materialen.

Voor haar teksten is hergebruik vanzelfsprekend, alle woorden zijn immers eerder gebruikt. Bouwen met woorden, interpunctie en witregels brengt iets voort wat er eigenlijk altijd al is geweest. Dan is het bouwwerk, of de compositie onvoltooid af. De verwondering is daar en klaar om de wereld in te gaan.

Van Steensel in haar eigen woorden: “ Mijn werken op linnen zijn bouwsels vanaf het raamwerk, gevonden balken vormen de basis voor aan elkaar genaaide linnen broeken, rokken of gordijnen. De kleuren komen van buiten naar binnen naar buiten en blijven langs de witregel haken, vanuit een ooghoek, wonderlijk onzeker en precies op hun plek.

Ik reis in mijn hoofd middels literatuur, talen, het nieuws, films en documentaires de hele wereld over. Ik neem de vrijheid mijn versie van de wereld te schetsen, middels welk medium op dat moment geschikt is.

Door het filmen op straat, in de natuur, in het atelier, haal ik de werkelijkheid binnen, draai die op zo’n manier in elkaar dat ik mijzelf een plek in de werkelijkheid geef. De verf smijt zichzelf aandachtig op het doorgezakte linnen en maakt mij deelgenoot van de belevingswereld van de ander, een overlapping in materie”.

Tentoonstellingsperiode do 1 t/m zo 11 juli 2021
Openingstijden di t/m zo 13.00-17.00 uur (ma gesloten)

Boek een tijdslot via www.wgkunst.nl
maximaal 15 bezoekers tegelijkertijd in de zaal, 1,5 meter afstandsregel van toepassing.

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

58 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst