WG Kunst

Expositie is afgelopen

Ik ben het al! Yvonne Jagtenberg in WG K unst

Tentoonstelling 11-09-2021 t/m 07-11-2021 > Amsterdam
WG Kunst Ik ben het al! Yvonne Jagtenberg in WG K unst
Van 11 september t/m 7 november 2021 presenteert WG Kunst Yvonne Jagtenberg (1967, Tilburg) in het kader van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is BEROEPEN, onder het motto ‘Worden wat je wilt’.

Jagtenberg heeft een groot oeuvre op haar naam staan, waarmee zij vele prijzen heeft gewonnen. Zij ontving in 2019 en 2020 de Gouden Penseel. Wandert de laatste jongen die naar zijn ouders luisterde is haar meest recente boek. Zij is een dubbeltalent: zij schrijft en tekent haar eigen boeken. In het werk van Jagtenberg staat vrijheid centraal. Yvonne Jagtenberg is een eigenzinnige schrijver en tekenaar, die in alle facetten van haar werk, tekst en beeld, vrijheid en onafhankelijkheid uitdraagt.

De tentoonstellingsruimte van WG Kunst wordt geheel in de (teken)stijl van Jagtenberg getransformeerd: met behulp van een lijnenspel op de muren en op de grond wordt een nieuwe werkelijkheid gecreëerd. Daarbinnen wordt een selectie originele illustraties getoond, waaronder de originele tekeningen uit Mijn wonderlijke oom. Ook maakt Jagtenberg enkele nieuwe werken, onder meer een muurschildering, gericht op het thema van de Kinderboekenweek. Tijdens de tentoonstelling zijn 2 art prints in oplage beschikbaar. In WG Kunst worden workshops voor schoolklassen van het basisonderwijs gegeven. Tijdens dit project verschijnt in september het nieuwste prentenboek van Jagtenberg 'Ik ben Pippi niet!'

In het Kinderboekenweekproject staat het belang van de autonome beeldende kracht binnen het kinderboek centraal. WG Kunst toont het originele werk van Yvonne Jagtenberg graag aan een groot publiek. Haar werk
prikkelt de verbeelding van kleine en grote mensen.

TENTOONSTELLINGSPERIODE zaterdag 11 september t/m zondag 7 november 2021
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur
met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
N.B. in het eerste weekend (zaterdag 11 en zondag 12 september) is reserveren van een tijdslot verplicht

WG Kunst | Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 | 1054 SP Amsterdam |
www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

71 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst