WG Kunst

Expositie is afgelopen

Beeld en Bewegingen - Doug Mellis (1934-2019) en Eddy Gheress

Tentoonstelling 18-03-2022 t/m 20-03-2022 > Amsterdam
WG Kunst Beeld en Bewegingen - Doug Mellis (1934-2019) en Eddy Gheress
WG Kunst Beeld en Bewegingen - Doug Mellis (1934-2019) en Eddy Gheress (2)
De Amerikaanse beeldend kunstenaar Doug Mellis (1934-2019) verhuisde in 1979 naar Amsterdam. Al vroeg in zijn kunstenaarsleven ontwikkelde hij een voorliefde voor abstract expressionisme dat het beste zijn spontaniteit en emoties uitdrukte. Zonder vooropgezet plan, al schilderend, zocht hij naar een evenwicht tussen het bekende en onbekende.
Zijn werk is rijk van kleur. Afhankelijk van zijn stemming en indrukken varieert zijn werk van intens en dynamisch met vele verflagen tot ingetogen en poëtisch. Veel van zijn werk verbeeldt een illusie van verschijnselen in relatie tot wat te zien is in de natuur. In WG Kunst wordt een groot aantal schilderijen (acryl op linnen) getoond.

Eddy Gheress is een Canadese beeldhouwer die sinds 1973 in Amsterdam woont en werkt. De oorsprong van zijn drang tot beeldhouwen ligt in zijn jeugd in Alberta, waar hij geïntrigeerd was door de Indiaanse stenen voorwerpen die hij vond. Zijn verstilde werk roept herinneringen op aan primitieve kunst en prehistorische symbolen. Zijn figuratieve beeldtaal is helder en krachtig. Zelfs de allerkleinste beeldjes zijn monumentaal van karakter.
De laatste jaren werkt Eddy Gheress vooral in steen. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In WG Kunst toont hij behalve beelden ook tekeningen en prenten (linoleumsnedes).
Beide kunstenaars kenden elkaar vanuit Mexico en ontmoetten elkaar weer in Amsterdam. Doug Mellis had grote waardering voor de sculpturen van Eddy Gheress. Reden om hun werk in deze tentoonstelling bij elkaar te brengen.

Tentoonstellingsperiode vrijdag 18 t/m zondag 20 maart 2022
Openingstijden zaterdag 19 en zondag 20 maart tussen 13.00-17.00 uur
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

22 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst