WG Kunst

Expositie is afgelopen

First Love - solotentoonstelling Wafae Ahalouch (Boekenweek) in WG Kunst

Tentoonstelling 09-04-2022 t/m 01-05-2022 > Amsterdam
WG Kunst First Love - solotentoonstelling Wafae Ahalouch (Boekenweek) in WG Kunst
WG Kunst presenteert het project Eerste Liefde in aansluiting op het gelijknamige thema van de Boekenweek 2022. Het boekenweekproject FIRST LOVE is het vierde in een jonge traditie, waarbij het thema van de Boekenweek beeldend wordt uitgewerkt met een literaire component. Gekozen is voor een solotentoonstelling van Wafae Ahalouch als curator/beeldend kunstenaar. Het werk van Wafae Ahalouch wordt gecombineerd met poëzie van dichter Tjitske Janssen en een samenwerking met beeldend kunstenaar Joanneke Meester. Beiden op uitnodiging van Ahalouch.
In de tentoonstelling zijn schilderijen, muurinstallaties en gedichten te zien. In al het werk van Wafae Ahalouch is liefde een belangrijk onderdeel. Binnen de tentoonstelling combineert zij bestaand werk met nieuw werken. Ook maakt zij voor deze expositie een wandtapijt, waarin de spectaculaire en spirituele kant van manifesteren naar voren komt. De werken verhullen en onthullen op een speelse manier haar visie op het leven. In haar werk zet zij het circus vaak in als metafoor, met bijbehorende verleidingen en verwachtingen. Immers, de liefde is ook een circus van emoties, verleidingen, euforische highs and lows. Wat de titel doet vermoeden blijkt echter de eerste misleiding te zijn van de expositie, het is de zelfliefde die hierachter schuil gaat en niet de romantische.
Tjitske Jansen maakt speciaal voor FIRST LOVE twee gedichten, die in de tentoonstelling worden opgenomen.
Het samenwerkingsproject De Fanclub met Joanneke Meester was al begonnen in 2019 en krijgt in deze expositie een vervolg. Liefde en spiritualiteit staan centraal in De Fanclub, eveneens onderdeel van de tentoonstelling. De Fanclub is een levensinstelling en bestaat al een tijd in de vorm van bijeenkomsten, gebaseerd op een boek en spelregels van Willem de Ridder: Spiegelogie. De Fanclub gaat over liefde voor jezelf van waaruit liefde voor alles om je heen ontstaat. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Wafae Ahalouch en Joanneke Meester hebben de Fanclub in de kunstwereld geïntroduceerd en zullen in deze periode workshops verzorgen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.
OPENING zaterdag 9 april 17.00-19.00 uur (openingswoord Abdelkader Benali)
Tentoonstellingsperiode zaterdag 9 april t/m zondag 1 mei 2022
Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten)
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

2 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst