WG Kunst

Expositie is afgelopen

BINNENsteBUITEN - kunstroute WG terrein

Tentoonstelling 18-06-2022 t/m 21-09-2022 > Amsterdam
WG Kunst BINNENsteBUITEN - kunstroute WG terrein
Deze zomer presenteert WG Kunst opnieuw BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte. Dit kunstproject is een vervolg op de succesvolle kunstroute die WG Kunst in het voorjaar van 2021 tijdens de lockdown heeft georganiseerd.

In vitrinekastjes op palen verspreid over het WG terrein worden 50 originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en daarbuiten. Het thema is Toekomst. De kastjes zijn te herkennen aan hun gele kleur. De kunstwerken van dit ‘Buitenmuseum’ zijn vrij toegankelijk. De kastjes staan op zichtafstand van elkaar en er is een genummerde plattegrond, zodat de route gemakkelijk te lopen is. De namen van de deelnemend kunstenaars staan op de kastjes en op de website van WG Kunst. Er worden gratis rondleidingen voor belangstellenden georganiseerd.
De opbouw van de kunstroute start eind mei met een 10tal vitrinekastjes met kunstwerken. In de daaropvolgende weken wordt de kunstroute voortdurend uitgebreid, totdat op 18 juni alle 50 kastjes zijn geplaatst. Via een QR code op de palen kun je informatie vinden over de kunstenaar en het kunstwerk. De route blijft tot 21 september 2022 te zien.
WG Kunst viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Daarom is het programma van WG Kunst extra feestelijk. Er worden de hele maand juni gratis workshops georganiseerd. Er komen een paar ‘wissel’ kastjes waarin voor een korte periode kunstwerken van buurtbewoners worden getoond. Van 3 t/m 19 juni is de retrospectieve Jubileumtentoonstelling Zilver, met o.a. de kunstwerken uit De Collectie van WG Kunst. Van 24 juni t/m 24 juli komt er tweede Jubileumtoonstelling. Futuro, met voornamelijk jonge kunstenaars. In het verlengde van de BINNENsteBUITEN tentoonstelling komt in WG Kunst een aantal kastinstallaties met de Toekomst als verbindend thema.
De opening van BINNENsteBUITEN vindt plaats tijdens het Jubileumweekend op
zaterdag 18 juni om 15.00 uur. Hierna vindt een feestelijke rondleiding (met danseperformance) plaats en er zijn de hele middag gratis inloopworkshops buiten.
De kunstroute blijft de hele zomer te zien op het WG terrein en is vrij toegankelijk.
Deelnemend kunstenaars BINNENsteBUITEN: Egge Altena, Hannie Berendse, Sylvia van Berkel, Mirjam Berloth, Nelleke Bosland, Anneke Bruin, Niek Bruynzeel, Colette Curfs, Hanneke Dikboom, Maryan Geluk, Johanna de Haan, Casper ter Heerdt, Femke van Heerikhuizen, Francisca Henneman, Evo van Huijzen, Abbas Jafari Anne Jansen, Maartje Jaquet, Ellen de Jong, Evelien de Jong, Jelle Kampen, Sandrina Kreek, Nynke Kuipers, Barbara Nanning, Anneliek Nieuwland, Mirjam de Nijs, Dominique Panhuysen, Helmie van de Riet, Tamar Rubinstein, Carla Rump, Joost van Santen, Junya Sato, Joke Schoneveld, Mari Shields, Mieke Schobbe, Ramesj Singh, Diederike Smits, Spider Tangle, H.F. van Steensel, Inge van der Storm, Kim Streur, Ruud Valster, Chiel Veffer, Annechien Verhey, David de Visser, Joost Visser, Wasco, Arnold Weel, Carolien Wissing en Luitzen Zandbergen.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

54 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst