WG Kunst

Expositie is afgelopen

Living Water - fototentoonstelling Anna Sydorenko (Oekraïne)

Tentoonstelling 27-01-2023 t/m 05-02-2023 > Amsterdam
WG Kunst Living Water - fototentoonstelling Anna Sydorenko (Oekraïne)
Driehonderd foto's van rivieren en zeeën uit meer dan 15 landen bijeengebracht in WG Kunst in Amsterdam. Dit project over water begon voor de Oekraïense kunstenaar Anna Sydorenko als een diep persoonlijke zoektocht, maar groeide al snel uit tot een project waar velen een plek vinden om kennis te delen, te onderzoeken en uit te breiden. Naarmate het aantal deelnemers toenam, kreeg het project de magische kwaliteiten van ‘levend water’ dat bekend is uit de Oekraïense folklore; het water dat langs eigen kanalen kan stromen en nieuwe betekenissen kan onthullen.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen:
- 300 foto's, persoonlijke beelden van en over water, van collega-kunstenaars en anderen, haar toegestuurd uit meer dan 15 deelnemende landen
- foto's van de inmiddels verwoeste steden waar Anna Sydorenko is geboren, opgroeide en studeerde.
Anna Sydorenko ziet deze collecties als dagboeken. Een dagboek: de noodzaak om tot je door te laten dringen wat er gebeurt en ermee te leren leven. Als een manier om stress te verlichten en te "spreken", om de stilte te doorbreken die sinds het begin van de oorlog heerst. Bij de tentoonstelling verschijnt de gelimiteerde publicatie ‘LIVING WATER’ met een inleidende tekst van Alex de Vries. In dit boek zullen foto's uit de tentoonstelling worden opgenomen, evenals originele teksten, gedichten en beschouwingen van verschillende auteurs over het thema water.

Anna Sydorenko (1958) werkt sinds mei 2022 in M4, de Artist Residency van Woon-Werkpand Tetterode in Amsterdam. De tentoonstelling en publicatie worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Het Letterenfonds.

Opening vrijdag 27 januari 2023 van 17.00-19.00 uur
Mariana Djulay - Oekraïense kunstcriticus, curator en galeriehouder uit Kyiv.
Tentoonstellingsperiode zaterdag 28 januari t/m zondag 5 februari 2023
Geopend van 13.00-17.00 uur, maandag gesloten
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

4 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst