WG Kunst

Expositie is afgelopen

OUD LICHT - Victor Onstein

Tentoonstelling 07-04-2023 t/m 16-04-2023 > Amsterdam
WG Kunst OUD LICHT - Victor Onstein
Solopresentatie van Victor Onstein in WG Kunst in Amsterdam
Van 7 t/m 16 april presenteert WG Kunst een serie nieuwe werken van kunstenaar Victor Onstein (1953) onder de titel ‘Oud licht’. Het is voor het eerst sinds ruim tien jaar dat Onstein nieuw werk toont. Zijn ‘onzichtbaar geschilderde’ drukken bestaan uit complexe en intrigerende beelden waarin figuratie en abstractie elkaar ontmoeten. Deze nieuwe werken worden getoond in relatie tot een reflectie sculptuur en bijbehorende videoperformance die Onstein in 2010 maakte.

Onzichtbaar schilderen - een bijzonder maakproces
In de afgelopen jaren is Onstein op zoek gegaan naar nieuwe manieren van verbeelden. Waar zijn eerdere werk gekenmerkt wordt door een concrete beeldtaal laat zijn nieuwe werk een complexer beeld zien. Onsteins werkmethode houdt nauw verband met deze andere manier van verbeelden. Zelf spreekt hij van ‘onzichtbaar schilderen.’ Wat er precies gebeurt tijdens het maken van het werk onttrekt zich aan zijn zicht en vooral controle. Onstein zoekt in het maakproces naar de spanning tussen het vergroten van de controle en tegelijk vergroten van het toeval. Hij wil graag samenwerken met zijn werkmateriaal, niet streven naar een bepaald resultaat, maar zichzelf verrassen.

Nieuw en eerder werk – Oud licht x Actueel licht
In de context van de nieuwe werken zijn twee eerdere werken te zien. Een licht reflecterende sculptuur met de titel ‘Actueel licht’ en een videoperformance die Onstein rond het werk ontwikkelde.

Speciaal performance programma
Naast de presentatie van zijn werk geeft Onstein op drie momenten een live performance met zijn werk ‘Actueel licht’ onder de titel ‘Striptease’, waarbij het licht ontdaan wordt van zijn kleuren.

OPENING: vrijdag 7 april 2023 van 17.00-19.00 (met live performance)
Openingswoord Brecht Russchen, hoofd communicatie Oude Kerk Amsterdam
Tentoonstellingsperiode 7 t/m 16 april 2023
Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 of op afspraak (maandag gesloten)

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
wgkunst@wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

7 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst