WG Kunst

Expositie is afgelopen

Diane Lekkerkerker - Verhalen die fluisteren

Tentoonstelling 19-05-2023 t/m 21-05-2023 > Amsterdam
WG Kunst Diane Lekkerkerker - Verhalen die fluisteren
Van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2023 presenteert Diane Lekkerkerker een overzicht van 50 jaar werken in een Weekendsalon in WG Kunst. Lekkerkerker werkt vanuit haar fantasie en haar intuïtie. Haar omgeving heeft invloed op haar werk, maar pas wat later, nooit direct. Zij werkt intuïtief aan elk schilderij en laat haar onderbewuste zijn gang gaan. Zij vergelijkt schilderen met het luisteren naar een stem ‘Soms luister je wel, soms niet’. Zij gebruikt pigmenten in lagen over elkaar. Vervolgens haalt zij hieruit vormen en kleuren tevoorschijn. Veel van haar (schilder) werken gaan over de liefde, die ook na de dood doorgaat. Demonen en muzen, de kunstenaar verbeeldt ze allebei.

In de tentoonstelling laat zij etsen, schilderijen, gemengde technieken en tekeningen zien uit verschillende perioden. Haar etsen uit de jaren 70 gaan veelal over het milieu en machthebbers, over “ons”. In haar abstracte 80er jaren werkte zij veel met tekens, persoonlijke symbolen, die niet te duiden zijn en waarin ieder zijn/haar eigen betekenis kan geven. De laatste jaren werkt Lekkerkerker vooral op klein formaat, veelal op handgeschept papier. Hierin past zij ook collages van haar eigen materiaal (gemengde technieken) toe. Zij maakt ook marouflages (tekeningen op doek gelijmd op een harde (houten) ondergrond).

OPENING vrijdag 19 mei 2023 van 17.00-19.00 uur
Openingstijden zaterdag 20 en zondag 21 mei 13.00-17.00 uur
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

1 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst