WG Kunst

Expositie is afgelopen

Schaamte - Anne van de Pals, Astrid Oudheusden en Pieter Kusters

Tentoonstelling 31-05-2024 t/m 16-06-2024 > Amsterdam
WG Kunst Schaamte - Anne van de Pals, Astrid Oudheusden en Pieter Kusters
In het verlengde van de kunstroute BINNENsteBUITEN Schaamte is van 31 mei t/m 16 juni in WG Kunst de groepstentoonstelling SCHAAMTE (en andere ongemakken) te zien.

Anne van de Pals keert na jaren mantelzorg terug met nieuwe werken. Zo zegt zij: “Ik krab, pel en masseer, ik snij en wroet en tracht door een proces van destructie tot nieuwe herinterpretatie en opbouw te komen, tot omzettingen. Zo laat ik een versneden lijn ‘pop’ op een verder lege muur achter. Zo ook verpinde ik ’n klein haarrestant tot gevangen vierkant en krabde gaten in ’t papier en vanuit haar binnenste-binnen ontstond organisch groeisel, gevormd uit een combinatie van tabak en rubber.
Héél vers nog zijn de portretten die ontdaan van hun getekende lijnen door verscheuring de ruimte zoeken, steeds zoekend, om tot leven te komen”.

Astrid Oudheusden
De portretten van Astrid Oudheusden (serie MugShots) zijn gebaseerd op politiefoto’s die op internet te vinden zijn. Deze mensen zijn niet veroordeeld, maar opgepakt door de politie. Een rechter en jury bepalen later of ze schuldig zijn. Het is een ongemakkelijk moment. Er zindert meer een privé aangelegenheid kan blijven. Oudheusden tast de gezichten af op zoek naar abstracties, landschappen en menselijkheid. Haar portretten zijn geen klassieke werken waarbij de gelijkenis op de eerste plaats staat. Ze zoekt naar een huwelijk tussen binnen- en buitenkant. Zo ontstaan volstrekt gefantaseerde figuren die allerlei gevoelens bij de kijker mogen oproepen.

Pieter Kusters schildert, maakt aquarellen, ruimtelijk werk en combinaties daarvan. Hijzelf doolt rond in zijn curieuze, lichtvoetige werk. In deze tentoonstelling over gene laat hij onder andere een groot schilderij zien waarin hij een persoonlijke ervaring weergeeft. Hij, als ongeveer 10-jarige, die het HEILIG HART van Jezus draagt tijdens de jaarlijkse processie in Boxmeer, zijn geboorteplaats in Brabant .Met tegenzin en schaamtevol, gedwongen door de katholieke omgeving, sjouwt hij dat zware hart door de door meisjes met bloemblaadjes bestrooide straten van dat stadje.

OPENING vrijdag 31 mei 2024 18.30 - 20.00 uur
Tentoonstellingsperiode 31 mei t/m 16 juni 2024
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00-17.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

13 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst