WG Kunst

Verwacht

Light/shadow, an inspiration - Joop Haring

Tentoonstelling 21-06-2024 t/m 30-06-2024 > Amsterdam
WG Kunst Light/shadow, an inspiration - Joop Haring
In WG Kunst is vanaf half juni 2023 een tentoonstelling te zien van de Amsterdamse beeldhouwer/kunstenaar Joop Haring (1952). Zijn werk is sterk beïnvloed door de culturen van India en China. Als Artist in Residence heeft hij deze landen vele malen bezocht, om telkens weer te ervaren, hoeveel rijkdom deze landen aan cultuur en geschiedenis hebben. Een verrijking, zoals hij zelf zegt, die hij daarna inzet om tot nieuwe werken te komen.

Haring is in december 2023 opnieuw naar India afgereisd om een vervolg te geven aan zijn eerdere succesvolle project The Golden Light, Amsterdam – Varanasi, een presentatie in 2021 in WG Kunst over heilige Hindoe plaatsen. Daar werd het verband gezocht tussen ‘Religie en Licht’ (hard cover boek Engels/Nederlands). In Harings visie is er sprake van magie, wanneer bijzondere natuurverschijnselen de aanleiding vormen voor mensen om zelf tot een nieuwe religieuze plek te komen. Zo ontstaan rituele plekken.

Bij inheemse groepen in Tamil Nadu is de verbondenheid met die natuur voelbaar en worden nieuwe uitingen van deze rituelen zichtbaar. In dit vervolgproject Light/Shadow, an Inspiration is Harings fascinatie voor het magische ervaringsmoment vertaald in nieuwe tekeningen, sculpturen, wandobjecten en foto’s. De onderlinge relatie tussen de werken bieden de toeschouwer een totaalervaring.

Een leporello met informatie over het werk is op de tentoonstelling gratis verkrijgbaar.
Joop Haring is elke dag aanwezig voor vragen en rondleiding bij de werken. Zie ook www.joopharing.com.

OPENING vrijdag 21 juni 17.00-19.00
Openingswoord: Renée Simons, kunsthistorica
Tentoonstellingsperiode 22 t/m 30 juni 2024
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00-18.00
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

1 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst