WG Kunst

Expositie is afgelopen

Omarm Me Met Woorden, Of Misschien Ook Niet - Anna Kakhiani

Tentoonstelling 13-07-2024 t/m 21-07-2024 > Amsterdam
WG Kunst Omarm Me Met Woorden, Of Misschien Ook Niet - Anna Kakhiani
Hoe vaak komen zinnen als "niet huilen" of "blijf glimlachen" op een ongepast moment op, alsof we ons daar beter door zouden voelen. Echter, ze staan haaks op onze gevoelens. Als startpunt van het artistiek onderzoek van Anna Kakhiani verwijst ze naar spraakpatronen en herkenbare zinnen in situaties die empathie vereisen, gebaseerd op terugkerende situaties die zich voordoen bij vluchtelingen en migranten.

Kakhiani verwijst opzettelijk naar emotionele en fysieke sensaties als reacties op dergelijke zinnen en vertaalt ze naar zintuiglijke en visuele vormen in installaties en objecten met behulp van alledaagse items, materialen en afbeeldingen. Door de reflectie op taal als instrument van wederzijds begrip en gevoeligheid uit te breiden, en zo ook de grenzen aan openheid, verwijst ze naar enkele historische momenten en pseudowetenschappelijke feiten, waardoor het contextuele bereik wordt vergroot.

De tentoonstelling “Omarm me met woorden, of misschien ook niet” is een reactie op het heden, dat doordrenkt is van triggers, en een poging om een beroep te doen op basale intuïtieve gevoelens en de herinnering hoe het is om daarop te vertrouwen. Het is een poging om de grenzen van empathie in een multiculturele omgeving te verkennen door de universaliteit van taal. De tentoonstelling zal installaties, objecten en een ruimte voor interactie met het publiek bevatten. Als afsluitend evenement vindt een openbare discussie plaats. Actuele informatie over het publieksprogramma wordt vermeld op de website van WG Kunst en op de website van de kunstenaar.

Het project wordt ondersteund door de Nederlandse Stichting voor Literatuur, het Steunfonds voor Oekraïense Makers, VATAHA Foundation.

Anna Kakhiani (1991, Oekraïne) is een interdisciplinaire kunstenaar, haar huidige praktijk is gebaseerd op de verbanden tussen mentale toestanden en fysieke ervaring, onzekerheden in empathie en het verwerken van gedwongen transformaties. Sinds 2022 woont en werkt ze in Amsterdam nadat ze gedwongen werd te verhuizen naar Nederland vanwege de Russische agressie tegen Oekraïne.
Website https://www.annakakhiani.com/
Instagram https://www.instagram.com/annakakhiani

OPENING: Vrijdag 12 juli 17.00-19.00
Openingsspeech: 17.30
Tentoonstellingsperiode 13 tot 21 juli 2024
Geopend dagelijks tussen 13.00-17.00 (maandag gesloten)
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

12 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst