GalerieH200

Expositie is afgelopen

Lisa Jasperina Bommerson

Tentoonstelling 29-03-2017 t/m 15-04-2017 > Groningen
GalerieH200 Lisa Jasperina Bommerson
affiche
GalerieH200 Lisa Jasperina Bommerson (2)
Tijdelijk Ideaal 2016
GalerieH200 Lisa Jasperina Bommerson (3)
20th
GalerieH200 Lisa Jasperina Bommerson (4)
LJB-2
Lisa Jasperina Bommerson exposeert van 29 maart tot 15 april fotografisch werk in GalerieH200 in Groningen. Vorig jaar studeerde zij af aan Academie Minerva in de richting Autonome Beeldende Kunst. Ze toont fotografische zelfportretten waarmee zij wil reageren op de ervaringen uit haar verleden als model.

Lisa Jasperina over de achtergronden van haar werk: “Mijn verleden als model heeft mij gevormd tot een commercieel object dat in een maatschappelijk geaccepteerde mal moest passen. Als tegenbeweging en protest tegen ‘die mal’ ben ik zelfportretten gaan maken, los van een commercieel concept.” Als reactie op het keurslijf van het modellenbestaan ligt nu persoonlijke vrijheid als scheppende kracht aan de basis van haar wil om te creëren.

Opvallend is dat zij in deze digitale tijd analoge fotografie presenteert. Haar zelfportretten komen uit de donkere kamer. “Het gebruik van analoge fotografie zorgt voor mij voor rust bij het maakproces en tijd om te reflecteren op elke foto tijdens het werken in de doka. Het worden mijn werken waar ik veel tijd en aandacht aan heb besteed, waarvan de essentie geen commercieel doeleind betreft.”

Voor haar modellenwerk heeft Lisa Jasperina een paar jaar de hele wereld afgereisd. Nu woont en werkt ze in Groningen. Ze maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht als portretfotograaf.
GalerieH200 Groningen
Bloemsingel 200
GalerieH200 Groningen (2)
GalerieH200 Groningen (3)
Interieur bij eerste 0-expositie EGO
GalerieH200 Groningen (4)
50 man bij een boekpresentie

kleine vriendelijke galerie met een divers aanbod aan beeldende kunst in 3 wekelijkse periodes.

Openingstijden

woensdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Design
  • Sieraden
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar GalerieH200