Simone Stawicki

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie 'Verstilling'

Tentoonstelling 28-10-2017 t/m 30-11-2017 > Deventer
Simone Stawicki Expositie 'Verstilling'

Van 28 oktober t/m 30 november is in B.E.K. Gallery, Golstraat 7 in Deventer de expositie 'Verstilling', een duo-expositie met beelden van Giel Clijsters en schilderijen en monotypes van Simone Stawicki, te zien.

Zowel het beeldhouwwerk van de Hilversumse Giel Clijsters als de schilderijen van de Huizer Simone Stawicki geven in stilte een eigen visie van de wereld om ons heen. Als een momentopname nemen zij de kijker mee in hun visie. De albasten, serpentijnen en marmeren beelden van Giel Clijsters laten de kijker wegdromen. De kleurrijke schilderijen van Simone Stawicki zijn een verstild moment van deze tijd. Zowel in het beeldhouwwerk als de schilderijen, is licht een belangrijk aspect. Beiden omarmen het licht en gebruiken het om uitdrukking te geven aan hetgeen zij willen zeggen. De manier waarop het licht schijnt door de beelden, geeft het beeld iets magisch. In de ene reeks schilderijen zie je hoe het licht speelt met het landschap terwijl in andere schilderijen het licht van de GSM schijnt als een 'heilig' licht. De grote doeken van Stawicki nemen je mee in haar gedachtenwereld. De combinatie van de twee disciplines versterken elkaar juist ondanks dat het geheel verschillend is.
Beide kunstenaars hebben al heel wat exposities op hun naam staan in zowel binnen- als buitenland. Beide kunstenaars verstaan hun vak ook als ambacht. Zij tonen meer dan een ambacht, ze tonen een visie. Kortom, een heel boeiende expositie die zeker de moeite waard is om te bekijken en neem daar ook rustig de tijd voor. In deze drukke tijd is verstilling een verademing. Natuurlijk is al het werk ook te koop, wellicht een origineel en bijzonder kado voor de komende feestdagen.
De expositie 'Verstilling' is te bekijken op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12.00 uur t/m 16.00 uur bij B.E.K. Gallery, Golstraat 7 in Deventer. De feestelijke opening is op zaterdag 28 oktober om 14.00 uur en je kunt dan de kunstenaars ontmoeten en met hen spreken over het werk onder het genot van een drankje. Iedereen is van harte welkom.

Simone Stawicki

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Installatie
  • Diversen

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"