Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

4Arts 2019 - Synagoge in Weesp

Tentoonstelling 20-04-2019 t/m 22-04-2019 > Weesp
Simone Stawicki 4Arts 2019 - Synagoge in Weesp
Met Pasen vindt in de Synagoge in Weesp voor de elfde keer de jaarlijkse Paas-expositie plaats, genaamd 4Arts 2019. Vier kunstenaars met elk een ander discipline vormen samen de 4Arts 2019. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Anneke Spijker (wandkleden), Ans Westra (beeldhouwwerk) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media). De feestelijke officiële opening is op zaterdag 20 april om 15.00 uur.

De openingstijden van de expositie 4Arts 2019 zijn
zaterdag 20 april van 13.00 uur tot 18.00 uur
zondag 21 april van 11.00 uur tot 17.00 uur
maandag 22 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Synagoge Weesp
Nieuwstraat 3
Weesp

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"