Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

4Arts Den Haag

Tentoonstelling 26-12-2019 t/m 05-01-2020 > Den Haag
Simone Stawicki 4Arts Den Haag
Van 26 december 2019 t/m 5 januari 2020 is de tentoonstelling van 4Arts Den Haag te bezichtigen bij ANNA Vastgoed & Cultuur - ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag. 4Arts toont vier kunstenaars met elk een ander discipline. Elke tentoonstelling verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Catherine Pineau (keramiek), Renate van Opdorp (tekeningen), Dick Sierksma (houten beelden) en Simone Stawicki (gemengde technieken). De tentoonstelling is vanaf tweede kerstdag geopend voor bezoek.

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Dit is zo'n daverend succes, dat 4Arts ook elders in het land exposities is gaan organiseren steeds met vier kunstenaars van verschillende disciplines.

Catherine Pineau maakt keramiek. Haar inspiratie kan wel boomschors, steenformaties of korstmos zijn, maar de vorm van het uiteindelijke beeld ontstaat vrij intuïtief onder haar handen, zonder tekening of schets vooraf. Door gebruik van verschillende soorten klei krijgt de huid scheuren of een craquelé-achtig effect en een dun en oneffen laag glazuur versterkt dit. Zij streeft naar een natuurlijke uitstraling met een matte of zacht glanzende huid. Zij is lid van het Haagse collectief Art & Jazz en van het Westlandse kunstenaarscollectief WIT, ook is ze mede-oprichtster van het collectief HeDenHaags Keramiek.
De tekeningen van Renate van Opdorp zijn geïnspireerd op het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Terugkerende thema?s in haar tekeningen, etsen en fotografie zijn orde, chaos, vergankelijkheid, structuren, grenzen, sporen, tijd en herinnering. Het landschap en detail wordt toegepast als metafoor voor de kwetsbaarheid van de mens ten aanzien van de natuur, maar ook als de kracht waarover de natuur en de mens beschikt.
Dick Sierksma toont zijn houten beelden. Hout is zijn passie, een prachtig materiaal, vooral als het hout aangetast is door schimmels, verrotting, breuken en scheuren. De keuze om met hout te werken is, dat hij zich verbonden voelt met bomen en de natuur. Bij zijn werk, laat hij zich inspireren door de vorm en de structuren van het oude aangetaste hout. Hij kan lyrisch worden tijdens het bewerken. Dan ziet hij de kleurschakeringen prachtig naar voren komen. Soms voegt hij stukken van hetzelfde hout toe, maar meestal werkt hij uit één stuk.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. Haar inspiratie is de vrouw, getekend door het leven. Het leven heeft haar wijs gemaakt en haar karakter en uiterlijk gevormd.

4Arts Den Haag is een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om te bezoeken, ook op tweede kerstdag. De feestelijke officiële opening is op zaterdag 28 december om 15.00 uur met sfeervolle live muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts Den Haag bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts Den Haag zijn donderdag t/m zondag
van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De expositie 4Arts Den Haag is te bezichtigen van 26 december 2019 t/m 5 januari 2020 bij ANNA Vastgoed & Cultuur - ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"