Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

Tassen van Sacha Wendt en schilderijen van Simone Stawicki

Tentoonstelling 01-12-2019 t/m 25-02-2020 > Huizen
Simone Stawicki Tassen van Sacha Wendt en schilderijen van Simone Stawicki
Simone Stawicki Tassen van Sacha Wendt en schilderijen van Simone Stawicki (2)
2D tassen van Sacha Wendt
Simone Stawicki Tassen van Sacha Wendt en schilderijen van Simone Stawicki (3)
Schilderij 'Cell Phone 2' van Simone Stawicki
Van 1 december 2019 t/m 25 februari 2020 zijn in de kleine toonzaal van Simone Stawicki, Eemlandweg 7 in Huizen, de designtassen van Sacha Wendt en de schilderijen van Simone Stawicki te bewonderen.
Sacha Wendt maakt kunstzinnige tassen. Zij is de maker en bedenkster van de beroemde 2D tassen lijn. Zij heeft haar eigen tassenlabel en maakt hele bijzondere tassen. De tassen zijn kunstzinnig met een vleugje humor. Het zijn soms unieke exemplaren en soms in kleine series. De 2D-Bags is de tassenlijn die bekend is tot ver over de Nederlandse grens. Deze cartooneske tassen lijken zo uit een stripboek te komen. Het zijn klassieke modellen modern vormgegeven waarbij het optische spel een hoofdrol speelt, uitgevoerd in 100% wolvilt of leer. Alle tassen worden in haar eigen atelier ontworpen , ontwikkeld en vervaardigd!
Simone Stawicki toont schilderijen met het thema 'Nu'. Op de expositie toont zij mixed media en acrylverf op doek en papier, waar haar kijk op het heden te zien is. Veel van de werken zijn kleurrijk waar de acrylverf is aangebracht met een waterpistool waarover weer met penseel is gewerkt.
De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend zaterdag 7 december, zondag 8 december, zaterdag18 januari, zondag 19 januari, zaterdag 1 februari en zondag 2 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl. Deze expositie is zeer de moeite waard om te bezoeken.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"