Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

Glasobjecten van Mariëlle Braanker en schilderijen van Simone Stawicki

Tentoonstelling 01-03-2020 t/m 25-08-2020 > Huizen
Simone Stawicki Glasobjecten van Mariëlle Braanker en schilderijen van Simone Stawicki
Simone Stawicki Glasobjecten van Mariëlle Braanker en schilderijen van Simone Stawicki (2)
werk van Mariëlle Braanker
Simone Stawicki Glasobjecten van Mariëlle Braanker en schilderijen van Simone Stawicki (3)
'Terug naar de bron' van Simone Stawicki - acryl op doek
Van 1 maart t/m 25 mei 2020 is de expositie 'Abstract' te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen. Op de expositie zijn de gasobjecten van Mariëlle Braanker en de vroege schilderijen van Simone Stawicki te bewonderen.
Mariëlle Braanker maakt objecten van Glas. Zij heeft haar eigen techniek ontwikkeld waarbij de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas die gesneden en aan elkaar gehecht zijn. Zij weet bijzondere vormen te creëren met dit glas. Doordat de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, geeft dit een eigen lichtbreking, die naast de vorm een extra dimensie geeft.
Simone Stawicki toont werken uit haar vroege periode, waarbij zij vrijwel geheel abstract werkte. Zij was geïnspireerd door object, tijd en ruimte. Het samensmelten van het object en de omgeving geven een abstract beeld. Het is een beeldtaal die van hart tot hart spreekt.
De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend zaterdag 7 maart, zondag 8 maart, zaterdag 18 april, zondag 19 april, zaterdag 2 mei en zondag 3 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"