Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki in Den Haag

Tentoonstelling 25-06-2020 t/m 05-07-2020 > Den Haag
Simone Stawicki 'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki in Den Haag
Affiche Dutch Landscapes
Simone Stawicki 'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki in Den Haag (2)
DUTCH LANDSCAPE 18 - Simone Stawicki - acrylic on canvas - 120 x 80 cm
Simone Stawicki 'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki in Den Haag (3)
DUTCH LANDSCAPE 16 - Simone Stawicki - mixed media on canvas - 71 x 61,5 cm
Van 25 juni tot 5 juli 2020 is de expositie 'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki te bezichtigen bij ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2 in Den Haag. De schilderijen van gemengde technieken kernmerken zich door het intense kleurgebruik, het licht en de techniek.

Simone Stawicki viert haar 30-jarige jubileum als beeldend kunstenaar met de bijzondere expositie 'Dutch Landscapes'. Haar werk kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal. Daarom ziet zij haar werk als een taal: communicatie van hart tot hart. De manier waarop het geschilderd is, is het handschrift. Elke streek, elke lijn en elke kleur is weloverwogen en is tot opbouw van het verhaal.

'Een abstracte gedachte krijgt vorm, krijgt kleur.
De abstractie van de gedachte wordt nu een beeld.
Het beeld krijgt zeggingskracht door mijn hand, die vertaalt wat ik wil zeggen.
Dit is mijn taal.
Luister naar de stilte en zie wat ik zeg.'

Het licht inspireert haar. Het licht heeft alle kleuren. Als het licht speelt met het landschap, ontstaat er een eigen atmosfeer. Deze atmosfeer wordt een gedicht op het doek.

'Licht is de bron van alle kleuren.
Wit is de reflectie van alle kleuren.
Wit, het symbool van reinheid en schoonheid, reflecteert alle kleuren zonder iets achter te houden.
Volheid van kleur is schoonheid.
Schoonheid is verlichting.'

De stilte van de Loosdrechtse Plassen in de vroege ochtend zijn haar inspiratie voor de meeste landschappen. Het water, het licht en het riet vormen samen een bijna abstracte taal. Ook de Gooise bossen tonen het licht dat zijn weg vindt in de dichte bossen, zo creëert het een sfeer, een stilte.

Stawicki combineert acrylverf met acrylinkt en pastel, waarbij zij ook geregeld verdunde verf met waterpistool op het doek aanbrengt en met pastel in de natte verf werkt.

De expositie 'Dutch Landscapes' van Simone Stawicki is te bezichtigen bij ANNA@KV2, Korte Vijverberg 2, Den Haag op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij . Meer informatie is te vinden op www.simonestawicki.com

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"