Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

Atelier E toont werken van Simone Stawicki

Tentoonstelling 17-05-2020 t/m 30-08-2020 > Hilversumse Meent
Simone Stawicki Atelier E toont werken van Simone Stawicki
keramiek van Edith van Eijden-Calis en schilderijen/tekeningen van Simone Stawicki
Simone Stawicki Atelier E toont werken van Simone Stawicki (2)
Keramiek van Edith van Eijden-Calis en schilderijen/tekeningen van Simone Stawicki
Van 17 mei t/m 30 augustus zijn in Atelier E, Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent, naast de de keramiek van Edith van Eijden-Calis, ook enkele schilderijen en tekeningen van Simone Stawicki te zien.

Atelier E is het atelier/galerie van keramiste Edith van Eijden-Calis in de creatieve broedplaats De Meentwerf in de Hilversumse Meent, waar zij werkt en haar werk getoond wordt. Rond 1992 is Edith gaan werken met keramiek en zich vervolgens gaan specialiseren in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert. Zij laat zich hierbij inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct.

Tot 30 augustus zijn bij Atelier E ook enkele schilderijen en tekeningen van Simone Stawicki te bewonderen. Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf en verbeelden muziekinstrumenten en hun klank. De tekeningen zijn gemaakt met pastel en hebben diverse onderwerpen.

Atelier E, Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent, is open van 13.00 uur tot 17.00 uur op zondag 17 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni, 12 juli, 26 juli, 9 augustus, 23 augustus en 30 augustus. U kunt ook een afspraak maken om op een ander tijdstip langs te komen. Het is niet alleen leuk om de werken te bekijken, maar ook de werkplaats van de kunstenaar. Meer informatie over de kunstenaars vindt u op edithvaneijden.nl en simonestawicki.com.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"