Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

Expositie Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen)

Tentoonstelling 01-09-2020 t/m 25-11-2020 > Huizen
Simone Stawicki Expositie Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen)
expositie van Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen)
Simone Stawicki Expositie Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen) (2)
Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen)
Simone Stawicki Expositie Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen) (3)
Simone Stawicki (schilderijen)
Van 1 september t/m 25 november 2020 is de expositie van Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen) te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen.

Ruud van Oorschot werkt zoveel mogelijk met inlandse houtsoorten. Hij toont hier vazen en schalen die gedraaid zijn. Houtdraaien verschilt van de meeste andere vormen van houtbewerking in dat het hout beweegt, terwijl een stilstaan gereedschap (beitel)  wordt gebruikt om te snijden en vorm te geven. Dit vergt een bepaalde oriëntatie en geeft een heel ander effect dan beeldhouwwerk. Ruud van Oorschot maakt al meer dan 50 jaar prachtig werk.

Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar inspiratie is de vrouw, getekend door het leven. Het leven heeft haar wijs gemaakt en haar karakter en uiterlijk gevormd.

De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend op de eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"