Simone Stawicki

Expositie is afgelopen

Beelden van Ans Westra en schilderijen van Simone Stawicki

Tentoonstelling 01-12-2020 t/m 25-02-2021 > Huizen
Simone Stawicki Beelden van Ans Westra en schilderijen van Simone Stawicki
Simone Stawicki Beelden van Ans Westra en schilderijen van Simone Stawicki (2)
Werk van Ans Westra
Van 1 december 2020 t/m 25 februari 2021 is de expositie van Ans Westra (beelden) en Simone Stawicki (schilderijen) te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen.

Ans Westra maakt beelden in steen en brons. Wat haar fascineert is de ambachtelijkheid; de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan (tekening, klei- en studiemodel), het “verkennen” van de steen, en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat. Haar inspiratie haalt zij uit het diepe zuiden van Italië waar de Oude Grieken hun sporen hebben achtergelaten.

Simone Stawicki toont werken met het thema 'Liefde'. Liefde is de essentie van ons bestaan. Liefde is leven. Liefde is intens en krachtig. Zij is geïnspireerd door het boek ‘Hooglied’. In dit thema staan vooral interculturele relaties centraal, relatie tussen twee verschillende culturen.
Er zijn schilderijen te zien van olieverf, acrylverf en gemengde technieken.

De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend op de eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Simone Stawicki
Schilderijen, monotypes and gemengde technieken

Het werk van Simone Stawicki kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte om uitdrukking te geven aan de zeggingskracht. Het werk van Stawicki vertelt een verhaal en zet aan tot nadenken, daarom ziet zij haar werk als een taal, communicatie van hart tot hart. Elke streek, elke lijn en elke kleur is wel overwogen en is tot opbouw van het verhaal. Op deze manier neemt zij de kijker mee in een filosofie die doet nadenken over God, mensen en maatschappij.

Kunst is visie.

Simone Stawicki studeerde schilderen binnen de richting monumentale vormgeving aan de HKU in Utrecht (toen genaamd ‘Artibus’).
Zij exposeert zowel in haar eigen land Nederland als in het buitenland.

Simone Stawicki wil vanuit haar hart spreken tot het hart de mens, daarbij komen dingen aanbod zoals liefde, sociaal onrecht, mens en maatschappij. Haar werk heeft een filosofisch karakter, dat tot het hart spreekt als je in stilte kijkt en luister wat het schilderij zegt.

Stuur een bericht naar "Simone Stawicki"