Manifacto Amsterdam V.O.F.

Expositie is afgelopen

Thieu Smeets & Mariana Oliveira at Manifacto Amsterdam

Tentoonstelling 14-04-2017 t/m 20-05-2017 > Amsterdam
Manifacto Amsterdam V.O.F. Thieu Smeets & Mariana Oliveira at Manifacto Amsterdam
Manifacto Amsterdam V.O.F. Thieu Smeets & Mariana Oliveira at Manifacto Amsterdam (2)
Manifacto Amsterdam *Tattoo Studio *Art Boutique *Gallery *Creative Workshops
Expositie: Thieu Smeets en Mariana Oliveira
Datum: 14 april 2017 t/m 20 mei 2017
Feestelijke opening: vrijdag 14 april 2017 van 17:00 – 20:00 uur
Locatie: Manifacto Amsterdam

Op vrijdag 14 april 2017 zal de opening plaatsvinden van de tweede expositie in Manifacto Amsterdam. Gedurende 5 weken zullen de werken worden getoond van kunstenaars Thieu Smeets en Mariana Oliveira, deze exposities zullen worden onthuld tijdens de feestelijke opening op vrijdag 14 april om 17:00 uur. Tijdens deze opening zullen beide kunstenaars in de galerie aanwezig zijn, is onze boetiek geopend waar prachtig keramiek, textiel en unieke sieraden verkocht worden en is er tevens gelegenheid kennis te maken met onze getalenteerde tattoo artiesten. Je bent van harte welkom voor een hapje en drankje!

Thieu Smeets
Thieu Smeets is een jonge beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Thieu groeide op in een kunstenaarsfamilie waardoor hij zijn opleiding logischerwijs volgde aan de Gerrit Rietveld Academie. Thieu’s fascinatie voor kunst en hergebruik van materialen geven hem een oneindig speelveld waarin hij beelden, objecten en fabelachtige wezens creëert. Door gebruik te maken van o.a. oud ijzer, fietsen en andere gevonden voorwerpen die Smeets in het Amsterdamse straatbeeld tegenkomt ontstaan nieuwe vormen met een diepere betekenis, reïncarnaties en transformaties die zweven tussen de tastbare wereld en ons transcendente bewustzijn. Geïnspireerd door de relatie tussen mens en dier, mythische taferelen en sjamanistische rituelen komen in zijn performances verschillende beelden tot leven en krijgen bestaande voorwerpen en nieuwe functie waarbij de dierlijkheid in de mens een belangrijk kenmerk is. Door steeds opnieuw te kijken naar dat wat al is, beeldt Smeets zijn persoonlijke ritueel uit; een transformatie van beeld naar maker, en van maker naar beeld.

Mariana Oliveira
Mariana Oliveira, een veelzijdig kunstenares afkomstig uit Portugal, voltooide in 2009 haar studie Fine Arts & Museum and Gallery Studies aan de Aberystwth University in Wales, en is momenteel woonachtig in Amsterdam. Mariana haalt inspiratie voor haar werk uit haar omgeving en kijkt daarbij vooral naar de balans en verschillen tussen het moderne leven en de ongerepte natuur. Oliveira maakt voor haar ‘Rust Prints’ uitsluitend gebruik van oude, afgedankte metaal- en ijzerresten waarmee zij prachtige, unieke texturen en vormen op papier afdrukt. De roest vertegenwoordigt het proces van verval, elk stuk evolueert door middel van desintegratie en fungeert als tegengif voor materialisme, vervuiling en de moderne industrie.

Manifacto Amsterdam Commelinstraat 250 A 1093 VD Amsterdam http://www.manifacto.amsterdam

Mariana Oliveira website: http://moliveira.nl
Thieu Smeets website: http://www.thieusmeets.nl

Manifacto Amsterdam is art gallery.

We are committed to contemporary art, with a program dedicated to young, emerging international artists. Currently in the process of finding our identity in the cultural landscape of Amsterdam.

We are looking forward to see you around!

Openingstijden

Open by appointment only

Contact

Manifacto Amsterdam V.O.F.
Zamenhofstraat 150, Unit 231
1022 AG Amsterdam
Nederland
Tel: 020 358 4287
E-mail: info@manifacto.amsterdam


1249 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Mode
  • Design
  • Sieraden
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Manifacto Amsterdam V.O.F.