Marijn te Kolsté

Expositie is afgelopen

Stofjes in het zonlicht

Tentoonstelling 12-03-2017 t/m 25-03-2017 > Houten
Marijn te Kolsté Stofjes in het zonlicht
Op zondag 12 maart a.s. zullen Marijn te Kolsté en Elke Veltman tussen 19:00 uur en 22 uur meerdere keren een performance uitvoeren; de duur is ongeveer 10 minuten.
Deze performance is onderdeel van de kunsttentoonstelling: de keuze van Gerard 't Hoofd' in Theater aan de Slinger in Houten.

Alles wat er is, is in werkelijkheid iets en niets. De atomen zijn iets en het lege niets. Alle atomen zijn kleine lichamen zonder hoedanigheden en het lege is een ruimte waarin die atomen rondvliegen. Ontstaan en vergaan van de bestaande dingen is niets anders dan samenvoeging en scheiding van de atomen.

Degenen die het werk van Marijn te Kolsté al langer kennen weten van haar fascinatie bij dit gedachtengoed. Het aardige is dat bovengenoemd citaat afkomstig is van de filosoof Demokritos uit de vijfde eeuw vóór Christus. Wat hem vooral interesseerde was het opsporen van de oorzaken van de verschijnselen om ons heen. Hij zei dat het ontstaan en vergaan van de bestaande dingen niets anders is dan samenvoeging en
scheiding van de atomen.

Bron: Stofjes in het zonlicht, Demokritos

Theater aan de Slinger in Houten
Marijn te Kolsté Houten
Marijn te Kolsté Houten (2)
Marijn te Kolsté Houten (3)
Marijn te Kolsté Houten (4)

Het Creativiteitslab is het atelier van Marijn te Kolsté. Hier kun je boetseerlessen volgen, beeldhouwen in hout en steen, speksteen.

Openingstijden

Lessen met strippenkaarten, zelf online inplannen

  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Marijn te Kolsté