Nicole Spit

Expositie is afgelopen

Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018

Tentoonstelling 20-10-2018 t/m 28-10-2018 > Castricum
Nicole Spit Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018
'NeoBio, a vision on the influence of biotech on productdesign', bij de Dutch Design Week Eindhoven 2018

In een aantal objecten laat ik zien wat de invloed van biotechnologie in de toekomst zou kunnen zijn. - Veemgebouw, 9e verdieping, bij 'Manifestations'.
Nicole Spit Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018 (2)
Studio Dáárheen met 'NeoBio, a vision on the influence of biotech on productdesign' op de Dutch Design Week in Eindhoven. (fotocredit: Renzez)
Nicole Spit Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018 (3)
'MicroBio-vazen'. Gemaakt door Nicole Spit van Studio Dáárheen. Geïnspireerd door de wondere wereld van micro-organismen zoals te zien onder de microscoop. De vazen tonen groeivormen met tentakels, spiralen, clustering en membranen. De uitsteeksels zijn gemaakt van flexibele siliconen, zodat ze niet gemakkelijk afbreken.

Een selectie van de collectie MicroBio-vazen is ook te koop bij de Dutch Design Week Eindhoven in de DDW-shop. - Een spin-off van de tentoonstelling 'NeoBio, een visie op de invloed van biotech op productdesign', in het Veem-gebouw in Eindhoven, verdieping 9 op de DDW.
Nicole Spit Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018 (4)
MicroBio vazen van Studio Dáárheen
Nicole Spit Studio Dáárheen bij de Dutch Design Week 2018 (5)
NeoBio van Studio Dáárheen op de Dutch Design Week in Eindhoven. (fotocredit: Renzez)
'NeoBio, a vision on the influence of biotech on productdesign', bij de Dutch Design Week Eindhoven 2018

‘In een aantal objecten laat ik zien wat de invloed van biotechnologie in de toekomst zou kunnen zijn. De ontwikkelingen in de (synthetische-) biotechnologie gaan razendsnel. We kunnen al DNA manipuleren en eigenschappen naar keuze knippen en plakken in ander DNA. (bijvoorbeeld met CRISPR-Cas9 technologie) We kunnen gemodificeerd DNA materiaal inbrengen in genetisch bijna lege cellen, die als bouwstenen kunnen dienen voor levend materiaal naar eigen design. We zien de grote tech- bedrijven (zoals Alphabet/Google, Amazon, Tesla) gigantische investeringen doen in biotech. Wat als deze bedrijven commerciële producten gaan ontwikkelen waarbij ze biotechnologie gebruiken?

Mijn doel is om bewustwording rond dit thema te creëren en ons alvast te laten nadenken over de wellicht ethische bezwaren en de invloed op vorm en functie. Opdat consumenten, producenten, designers en wetenschappers dit in hun denkproces kunnen meenemen. | Nicole Spit, Studio Dáárheen'

https://www.ddw.nl/en/programme/302/neobio-a-vision-on-the-influence-of-biotech-on-productdesign
Nicole Spit Castricum
Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'.

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, heeft ze nu een eigen designstudio, DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.) Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies. Tevens is zij Freelance docent bij Academie Artemis in Amsterdam.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar "Nicole Spit"