Nicole Spit

Laatste week

Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld

Tentoonstelling t/m 01-02-2023 > Castricum
Nicole Spit Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld
'Digitaal Bomen Monument'. De geselecteerde boom wordt behouden in een digitale droomwereld. (project granted funding by the municipality Castricum. Noord-Holland) - Nicole Spit | Studio Dáárheen
Nicole Spit Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld (2)
Digitale boom in 3d software. 'Digitaal Bomen Monument' - Nicole Spit | Studio Dáárheen
Nicole Spit Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld (3)
De geselecteerde Castricumse bomen worden vastgelegd in photogrammetry en in 3d software verder bewerkt, om ze zo hun eigen specifieke droomwereld te geven, waarin ze behouden worden. Nicole Spit | Studio Dáárheen
Nicole Spit Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld (4)
De kunstwerken kunnen met de 'Artivive'-app (gratis te downloaden in de appstore) tot 'leven 'gebracht worden, door ze te scannen. Waarna de korte extra geanimeerde filmlaag te zien is.
Nicole Spit Digitaal Bomen Monument - Bomen bewaren in een virtuele wereld (5)
De expo is verlengd! Nog tot 1 februari 2023 te zien!
De 'Digitaal Bomen Monument'- Tentoonstelling in de lobby én op de eerste verdieping van Huize Koningsbosch (Heereweg 84,1901 ME) in Castricum is nog tot 1 februari 2023 te zien!
Met de expositie wil ik mensen bewust maken van de waarde van oude karakteristieke bomen uit hun eigen omgeving, van (verdwijnende) natuur, van nieuwe technieken en verbondenheid kweken met de natuur in de regio Castricum.

Bomenwaardering:
Tijdens de afgelopen jaren merkten veel mensen dat ze behoefte hebben aan energie uit de natuur, bos en bomen om zich heen. Onze bewustwording over de waarde van bomen verandert. Steeds meer bomen verdwijnen door kap of bosbranden of door een andere kijk op natuurbehoud. Daarom heb ik in dit kunstproject onderzocht of we monumentale bomen wellicht kunnen behouden door ze digitaal op te slaan in Virtual Reality als bomenmonument?

Een aantal karakteristieke oude bomen uit de gemeente Castricum en regio heb ik door photogrammetry gedigitaliseerd en in een virtuele droomwereld geplaatst met behulp van 3d software.

Van vier bomen zijn ook 3d geprinte modellen te zien.

Per boom zal ik zodoende een digitaal gerenderde fotoprint en een korte digitale geanimeerde filmlaag via de 'Artivive' AR app, waarin de boom de ‘hoofdrol’ heeft in zijn digitale specifieke droomwereld, maken. Maar het proces zelf, waarin de kenmerken van de digitale omzetting terug te zien zijn, de taal van de techniek, is ook onderdeel van de kunstwerken.
Alle kunstwerken, digitale prints op dibond, digitale prints op textiel, 3d prints in vitrinebox, zijn te koop.

Ook is het Digitaal Bomen Monument boek met een impressie van het kunstproject, aan te schaffen voor €22,50 (luxe editie, hardcover, kleine oplage, 32 pagina's full colour met scanbare afbeeldingen met animatielaag en QR code naar miniclip van het proces)

Nicole Spit - Designstudio Dáárheen

| zie ook:
www.digitaalbomenmonument.nl
en op mijn instagram :
@digitaalbomenmonument

| De kunstwerken zijn na 11 december nog tot 1 februari 2023 te bekijken in Huize Koningsbosch. (vrij entree, gehele dag)
| Het project wordt ondersteund door het makersfonds voor kunstenaars van de gemeente Castricum.
Nicole Spit Castricum
NeoBio. BioArt Objecten geïnspireerd door de ontwikkelingen in de biotechnologie.
Nicole Spit Castricum (2)
Illustraties - Nicole Spit.
Nicole Spit Castricum (3)
Tentoonstelling over dementie 'KOM in hun wereld, dementie begrepen van binnenuit'. Een minicursus mantelzorg aan de hand van kunstobjecten. DesignStudio Dáárheen - Nicole Spit

Nicole Spit
is een designer en kunstenaar uit Castricum.
Ze heeft Design Academy Eindhoven en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting product design gevolgd. Na jaren als productvormgever gewerkt te hebben bij ontwerpbureau`s, ontwerpt ze nu bij haar eigen DesignStudio Dáárheen, die zich vooral richt op trends, tendensen in de samenleving.( o.a. technologische, sociaal-maatschappelijke.)

Na onderzoek zet zij deze ontwikkelingen om in een concreet productontwikkelingsadvies.
Opmerkelijke bevindingen uit haar trend onderzoek zet zij om in Speculatief design scenario`s en kunstobjecten. Tevens is zij Freelance gastdocent toekomstontwerp en productforecasting, speculatief design.

De kunstobjecten die ze maakt komen vaak voort uit onderzoek naar een bepaald thema en uit verwondering.
Zie ook haar site Art.StudioDaarheen.nl

Stuur een bericht naar Nicole Spit