Ine de Cock

Meer...

Tuinbeelden in 't Vossenveen

Tentoonstelling t/m 30-10-2018 > Albergen (O)

Groepsexpositie, buitenbeelden in opaal en springstone bij Galerie 't Vossenveen te Albergen (O)

Ine de Cock

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Ine startte haar schilderactiviteiten in 1981 als fijnschilder in olieverf met als onderwerpen landschappen, stillevens en portretten. In de loop der jaren greep zij ook naar andere schildermaterialen en technieken, waarbij het experiment niet werd (en wordt) geschuwd. Ine heeft een losse, directere, schildertoets ontwikkeld, met veel ‘paletmeswerk’.
Thema’s in haar schilderwerk zijn dans en beweging, vogels, landschappen, groei- en ontwikkeling (o.a. de ‘Onderweg’- serie) en portretten van mens en dier. Die thema’s werden in de loop v.d. tijd uitgediept door ze op een andere manier te benaderen.
In 1996 werd Ine ‘gegrepen door de steen’ met al zijn mogelijkheden en beperkingen. In de loop v.d. tijd heeft zij een voorkeur ontwikkeld voor het beeldhouwen in marmer, springstone, opalen en cobalt. Haar beelden zijn veelal geabstraheerd/figuratief met als thema’s vogels, vrouwen, mensfiguren (verbondenheid) waarbij de lichaamstaal belangrijk gevonden wordt.
Kenmerkend voor zowel de beelden als de schilderijen zijn structuurcontrasten, beweging en balans. Ine werkt vrij en in opdracht (bv herdenkingsbeelden, portretten) en haar werk is opgenomen in collecties van particulieren en bedrijven o.a. Universiteit van Utrecht (van Deenenpenning), Uitvaartcentrum Nijverdal, Radboud UMC, Protempo, Rabobank.
Ine’s atelier is sinds 2002 gevestigd in Overasselt, aan de rand van de Overasseltse en Hatertse vennen . In de Hamelbergstraat verzorgt zij een uitgebreid programma aan cursussen en workshops in diverse technieken.
Meer informatie betreffende haar werk en activiteiten vindt u op www.artine.nl.

Openingstijden

op afspraak op haar atelier De Hamelberg, Hamelbergstraat 4, 6611 KM Overasselt tel. 0617666091

Ine de Cock Nijmegen

'Lust for life' / Ata Candó Olieverf op paneel. naar Stephan Vanfleeteren

Ine de Cock Nijmegen (2)

'Bevrijding'. Carraramarmer

Ine de Cock Nijmegen (3)

Blackbird, Springstone

Ine de Cock Nijmegen (4)

Betrokken. Springstone, gemaakt in opdracht.

Stuur een bericht naar "Ine de Cock"