Galerie Frank Taal

Expositie is afgelopen

Mike Ottink - 'Analytic Overlay'

Tentoonstelling 18-06-2017 t/m 22-07-2017 > Rotterdam
Galerie Frank Taal Mike Ottink - 'Analytic Overlay'
Mike Ottink, Approximate Determination, 2015, synthetische verf en inkt op mdf, 42x45 cm.
Galerie Frank Taal Mike Ottink - 'Analytic Overlay' (2)
Saturation and Gravity, 2017, met water en acryl inkt verzadigd papier, 50 x 65cm per los deel
Met trots presenteert Galerie Frank Taal de solotentoonstelling ‘Analytic Overlay’ van Mike Ottink. De expositie wordt geopend met een live geluidsperformance van VHSUHF* , een samenwerkingsverband tussen Mike Ottink en Brian McKenna (NL/CAN).

Mike Ottink (NL, 1966) onderzoekt in zijn projecten spelenderwijs zintuiglijke waarneming en beleving. De alchemie van noise / ruis en het verlangen daar iets universeels en tastbaars in te vinden.

Mikes tekeningen en schilderijen zijn initieel ontstaan als grafische partituren voortvloeiend uit zijn VHSUHF-experimenten. Op dit moment richt hij zich op chaos / informatie als op zichzelf staand fenomeen.

Zijn werk resoneert met de ideeën van David Bohm over Quantum coherence: ‘We leven in een holistisch medium waarin alles met elkaar co-existeert. De zogenaamde Implicate order.’ Om de grenzen van de perceptie op te rekken, maakt hij zijn eigen teken- en schilder gereedschap. Ook bouwt hij in samenwerking met Brian McKenna zelf ontwikkelde instrumenten voor audiovisuele performances en installaties (VHSUHF). Zo vindt hij vorm om vervoering beleefbaar te maken en het onzichtbare of onhoorbare uit te drukken.




* VHSUHF, based in Amsterdam, have been operating since 2004. Their freeform improvised music relies upon the construction, combination, and interpretation of non-standard musical-instruments. Through the generation and manipulation of inherently unstable systems, their nuanced approach to electromechanical tuning seeks to identify and explode moments of resonant serendipity within the materials and their particular situation. Their simultaneous and mutually exclusive quests – to find the beauty in the noise, and to find the noise in the beauty – occasionally cancel each other out enough to invoke a space of serene tranquility. But most of the time, it's all about the process.
Galerie Frank Taal Rotterdam
Analytic Overlay solotentoonstelling Mike Ottink in 2017
Galerie Frank Taal Rotterdam (2)
Je Mainteindrei - Daan den Houter & Pascal Bastiaenen in 2016
Galerie Frank Taal Rotterdam (3)
Ice paintings - Daan den Houter in solotentoonstelling EN WAT NU , 2018
Galerie Frank Taal Rotterdam (4)
SSSssshhh.....!! solotentoonstelling Midas Zwaan, 2019

Frank Taal galerie is een eigentijdse Rotterdamse galerie in Hedendaagse kunst met een internationale programmering die haar kunstenaars nationaal en internationaal uitdraagt vanuit een binnenstedelijke setting. Openheid, nieuwe verbindingen leggen en transparantie in klare taal zijn kernwaarden voor de galerie. Met een scherp oog voor kwaliteit, veel waarde hechtend aan concept, sterke beelden en grote vaardigheid kiest zij haar kunstenaars. Belangrijk is ook het persoonlijk contact met en de gedrevenheid van de kunstenaar. Zonder uitzondering zijn het kunstenaars die in de wereld staan en beeldend het verhaal vertellen dat gehoord moet worden en inspireren tot nieuwe gedachten. En dat mag rauw en schurend zijn.

In elke presentatie ligt de nadruk op de totaalbenadering van de tentoonstelling. Deze kan liggen in de prefecte harmonie of de combinatie van spannende tegenstellingen.

Openingstijden

Openingstijden
donderdag tot vrijdag 12.00 tot 18.00 uur
zaterdag 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak

Contact

Galerie Frank Taal
Van Speykstraat 129
3014 VH Rotterdam
Nederland
Tel: 0641400927

www.franktaal.nl

1493 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar Galerie Frank Taal