Galerie Frank Taal

Meer...
Expositie is afgelopen

Mike Ottink - 'Analytic Overlay'

Tentoonstelling 18-06-2017 t/m 22-07-2017 > Rotterdam
Galerie Frank Taal Mike Ottink - 'Analytic Overlay'

Mike Ottink, Approximate Determination, 2015, synthetische verf en inkt op mdf, 42x45 cm.

Galerie Frank Taal Mike Ottink - 'Analytic Overlay' (2)

Saturation and Gravity, 2017, met water en acryl inkt verzadigd papier, 50 x 65cm per los deel

Met trots presenteert Galerie Frank Taal de solotentoonstelling ‘Analytic Overlay’ van Mike Ottink. De expositie wordt geopend met een live geluidsperformance van VHSUHF* , een samenwerkingsverband tussen Mike Ottink en Brian McKenna (NL/CAN).

Mike Ottink (NL, 1966) onderzoekt in zijn projecten spelenderwijs zintuiglijke waarneming en beleving. De alchemie van noise / ruis en het verlangen daar iets universeels en tastbaars in te vinden.

Mikes tekeningen en schilderijen zijn initieel ontstaan als grafische partituren voortvloeiend uit zijn VHSUHF-experimenten. Op dit moment richt hij zich op chaos / informatie als op zichzelf staand fenomeen.

Zijn werk resoneert met de ideeën van David Bohm over Quantum coherence: ‘We leven in een holistisch medium waarin alles met elkaar co-existeert. De zogenaamde Implicate order.’ Om de grenzen van de perceptie op te rekken, maakt hij zijn eigen teken- en schilder gereedschap. Ook bouwt hij in samenwerking met Brian McKenna zelf ontwikkelde instrumenten voor audiovisuele performances en installaties (VHSUHF). Zo vindt hij vorm om vervoering beleefbaar te maken en het onzichtbare of onhoorbare uit te drukken.
* VHSUHF, based in Amsterdam, have been operating since 2004. Their freeform improvised music relies upon the construction, combination, and interpretation of non-standard musical-instruments. Through the generation and manipulation of inherently unstable systems, their nuanced approach to electromechanical tuning seeks to identify and explode moments of resonant serendipity within the materials and their particular situation. Their simultaneous and mutually exclusive quests – to find the beauty in the noise, and to find the noise in the beauty – occasionally cancel each other out enough to invoke a space of serene tranquility. But most of the time, it's all about the process.

Galerie Frank Taal

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Conceptueel

Galerie Frank Taal is een eigentijdse galerie. Met acht tot tien tentoonstellingen per jaar vertegenwoordigt zij het brede bereik dat de verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst bieden. Gevestigd in het Oude Westen in Rotterdam, op steenworp afstand van de Nieuwe Binnenweg centrumzijde, toont Galerie Frank Taal werk van opkomende en internationaal gevestigde kunstenaars. In elke presentatie ligt de nadruk op de totaalbenadering van de tentoonstelling. Gezocht wordt naar de de perfecte harmonie of de combinatie van spannende tegenstellingen..

Galerie Frank Taal in Rotterdam is gekozen tot hoogst gewaardeerde Nederlandse galerie. Aan de verkiezing is de eretitel Galerie van het jaar 2015 verbonden. Op de tweede plaats eindigde Galerie Nouvelles Images. Op de derde plaats Galerie Wildevuur. De uitslag werd in vier verkiezingsrondes bepaald door collega-galeriehouders, het publiek en een vakjury. In totaal zijn 7.396 stemmen uitgebracht.

De jury prijst galerie Frank Taal als eigentijdse en actieve galerie. De galerie heeft een breed en kwalitatief hoogstaand aanbod aan hedendaagse kunst, die met een relatief groot aantal tentoonstellingen per jaar onder de aandacht worden gebracht. Zowel de nationale als de internationale markt worden bediend.

Openingstijden

Openingstijden
woensdag tot vrijdag 12.00 tot 18.00 uur
zaterdag 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak

Contact


Galerie Frank Taal
Van Speykstraat 129
3014 VH Rotterdam
Nederland
Tel: 0641400927

www.franktaal.nl
44 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie Frank Taal"