Wendy bij de Ley

Expositie is afgelopen

Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen

Tentoonstelling 05-09-2018 t/m 13-10-2018 > Geleen
Wendy bij de Ley Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen
Wendy bij de Ley Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen (2)
Wendy bij de Ley Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen (3)
Wendy bij de Ley Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen (4)
Wendy bij de Ley Expositie #PROJECT365 - 365 DailyDrawings bij Quartier Geleen (5)
Kunstenaar, illustrator en grafisch ontwerper Wendy bij de Ley uit Zuid-Limburg exposeert van 11 augustus tot en met 13 oktober 2018 in Quartier Geleen.Ze maakte gedurende een jaar elke dag een tekening of schilderij. Op dik papier, op bladzijden uit een boek, geplakt op een stuk karton, iedere dag een nieuw werk. Het resultaat van een jaar lang dagelijkse creativiteit is sinds 11 augustus te zien in Quartier Geleen. Als een tijdlijn geëxposeerd. Van dag 1 tot dag 365 loopt u langs een kleurrijke bende. Een jaar uit het leven van een kunstenaar, een jaar van Wendy.Bij de Ley pakte zich samen met Aat Remkes. Remkes schrijft bij ieder werk uit Project 365 een kwatrijn passend bij de tekening. Tekeningen en kwatrijnen worden gebundeld in een mooi kunstboek.Het is een expositie vol verrassingen en daar komen nog diverse leuke activiteiten bij. Meer daarover vindt u bijtijds op de Facebookpagina van Quartier Geleen.Een van die activiteiten is de volgende: in de maand september wordt de expositie van Wendy bij de Ley voorzien van kunstwerkjes gemaakt van plastic en planten. Op initiatief van Bonne anten Kunstuitleen en Brightlands verzorgt vereniging Mondiaal Beleid gastlessen en workshops aan basisschoolleerlingen uit Geleen. Gastlessen over plastic soup worden gegeven in bij Bonnefanten Kunstuitleen in Geleen en de workshops vinden plaats in Quartier Geleen. De daaruit ontstane kunstwerken versieren de expositieruimte. Geleidelijk (be)groeit de expositie. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, vind er een speciaal evenement plaats rondom de expositie en het plastic soup project. Meer informatie hierover volgt.Quartier Geleen is gelegen aan de Markt 98 in Geleen. De expositie is te bezichtigen op donderdag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 16:00 uur.
Wendy bij de Ley Amstenrade
Wendy bij de Ley Amstenrade (2)
Wendy bij de Ley Amstenrade (3)
Wendy bij de Ley Amstenrade (4)

WENDY BIJ DE LEY

Deze gepassioneerde kunstenares, illustratrice en grafisch vormgeefster is als persoon net zo kleurrijk en verrassend als haar werk. Ze noemt zichzelf SHETHINKSINCOLORS, omdat zij denkt in kleur en beeld. Haar kunstzinnige vorming genoot ze aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Sittard, waar ze de opleiding Illustratieve Vormgeving en Leraar Tekenen, Tweedegraads doorliep.

Wendy is tekenaar van de bekende KiekeboeKAT en DailyDrawings! Dit zijn dagelijkse tekeningen / Mixed Media werkjes op recycled papier of karton, ze vind namelijk duurzaamheid belangrijk. PROJECT #365 is op deze werken gebaseerd, het is een samensmelting van Kunst, Duurzaamheid, een Kunstboek en Poezie! #Project365 heeft kunstenaar Aat Remkes geïnspireerd om bij elk werk van Wendy een passende Kwatrijn te schrijven.

Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven, haar filosofische gedachtengoed, de mensen in haar omgeving, haar liefde voor dieren. Ze werkt voornamelijk Intuitief Expressief met soms een flinke uitschieter naar Lyrisch / Abstract.

Ze maakt graag Prints en Grafische Ontwerpen.
Ze geeft schilder- en tekenles in haar eigen Studio STiC
Vorige jaar 2017 is haar eerste kinderboek gepubliceerd!
Het illustreren van Kinderboeken is een richting waar ze momenteel verder in wilt groeien.

De stijl van Wendy bij de Ley is niet in beton gegoten. Vanwege haar sterk intuïtieve benadering, bepaalt de gemoedstoestand van het moment de vorm die het kunstwerk aanneemt, zonder tussenkomst van het denken. De naam van haar website is tevens haar slogan: She Thinks in Colors en illustreert het centrale belang van kleur in haar werk. Veel terugkomende onderwerpen zijn figuratief zoals ogen, katten, vogels en ook op muziek geïnspireerde abstracte composities.

Haar werk is filosofisch van thematiek, waarin chaos en het zoeken naar balans rode draden zijn. Ook de materiaalkeuze is wisselend; meestal gebruikt ze een combinatie van acrylverf en andere media zoals markers, spray, neon verf, inkt en gouache. Als kunstenares zoekt ze graag de verbinding met andere kunstenaars, zoals Aat Remkes, Arlaque de Clerque en Esther Janssen.

Openingstijden

Ma t/m Wo OPEN 09u - 21u
Zaterdag OPEN 12u - 17u
Afspraak maken buiten openingstijden:
06 - 1083 1128
Info@shethinksincolors.nl
www.shethinksincolors.com

  • Schilderkunst
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar "Wendy bij de Ley"