AnnA van Breest Smallenburg

Expositie is afgelopen

RIEN NE VA PLUS?

Tentoonstelling 17-02-2017 t/m 12-03-2017 > Bonn
Rien ne va plus?

Performance, dans, installatie, video en fotografie combineren fantasie en actie door middel van beweging en tijdelijkheid, waarbij het lichaam als middel van expressie en projectie in focus zijn.

Rien ne va plus?

Mit Performance, Video, Installation, Tanz und Fotografie geht es in dieser Ausstellung um Bewegung und Zeitlichkeit. „Rien ne va plus?“ bezieht sich auf den spannungsvollen Moment, in dem alles getan und doch viel offen scheint. Nur wenige Sekunden umfasst die Zeitspanne, die als Gegenwart empfunden wird.

In „Rien ne va plus?“ geht es zudem um Nähe und Distanz, denn alle Arbeiten beziehen den Betrachter auf unterschiedliche Art ein, ziehen ihn an und fordern ihn heraus.
AnnA van Breest Smallenburg Amsterdam

Van Breest Smallenburg is een beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam, die visueel de interactie tussen tijd & ruimte & mens onderzoekt door artistieke interventies: multidisciplinaire installaties, video-installaties, fotografie en kunstprojecten in de openbare ruimte. Van Breest Smallenburg onderzoekt tijdelijkheid op verschillende manieren en probeert de stroom van de tijd zelf in kunstwerken uit te beelden.

In China, Canada, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Spanje en natuurlijk ook in Nederland heeft van Breest Smallenburg deelgenomen aan vele tentoonstellingen. Daarnaast heeft de kunstenaar opdrachten ontvangen om permanente en tijdelijke installaties in de openbare ruimtes in heel Europa te ontwerpen en uit te voeren. Kunstwerken zijn in bezit van bedrijfscollecties en privé-collecties.

In 1989 ontving Van Breest Smallenburg een MA in Europese Kunst en Cultuur van de Universiteit van Leicester (Verenigd Koninkrijk), La Universidad de Granada (Spanje) en de Kunstacademie Tilburg in Nederland. Daarvoor deed ze de opleiding Beeldende Kunsten van de Vrije Leergangen -Vrije Universiteit, Amsterdam. Van Breest Smallenburg is ook actief op het gebied van kunsteducatie, betrokken bij de ontwikkeling van kunst en cultuur in de publieke ruimte in en werkzaam in verschillende adviescommissies voor hedendaagse kunst en cultuur.

Openingstijden

24/7 :-)

Contact

AnnA van Breest Smallenburg
KNSM-laan
1019 LC Amsterdam
Nederland
Tel: +31-6-24.676.091

www.vanbreestsmallenburg.nl

295 dagen geleden bijgewerkt

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar AnnA van Breest Smallenburg