Studio Wijnand

Meer...
Expositie is afgelopen

Beeldentuin De Deel

Tentoonstelling 30-04-2017 t/m 17-09-2017 > Enschede
Studio Wijnand Beeldentuin De Deel

Na het realiseren van de Glaskunstfietsroute in de gemeente Tubbergen, blijft Karin Wijnand aan de weg timmeren om oven gevormde glaskunst te promoten en een prominente plek te geven in Twente. In de prachtige appelboomgaard achter Theehuis Sprakel in het bos kun je met eigen ogen zien wat glaskunst doet in de natuur. Licht speelt en geeft elk object zijn eigen kracht.
Deelnemende kunstenaars zijn:

Reiner Schlestein
Paul Funcken
Kim ten oever
Adrie Arendsman
Karin Wijnand

Een Unicum in Twente!
De beeldentuin is vrij toegankelijk van april tot half september gedurende de openingstijden van Galerie de Deel
Vr/Za/Zo 13:00-17:00

Sinds het najaar van 2016 is Karin’s tweede locatie een feit!
Galerie/Beeldentuin de Deel is gelegen op een prachtige locatie in Enschede Noord / Lonneker, midden in het groene Vaneker.

Studio Wijnand

Karin Wijnand noemt haarzelf zowel keramiste als glaskunstenaar en ze vindt het een uitdaging om deze twee disciplines samen te voegen tot een geheel. Geïnspireerd door poëzie, natuur en mens, blijft het een constante zoektocht om rust en harmonie te creëren in deze aardse materialen. De combinatie met andere materialen zoals staal (rvs en cortensstaal), hout en natuursteen, wordt alleen toegepast als het een meerwaarde oplevert. Voor haar glasobjecten en beelden maakt ze gebruik van de opencasting techniek. Deze techniek sluit naadloos aan bij haar keramische achtergrond.”

Karin Wijnand is afgestudeerd aan de North Staffordshire Polytechnic te Stoke on Trent Engeland ( B.A Hons Design) met als hoofdvak keramiek. Vanaf die tijd is zij als zelfstandig kunstenares werkzaam en geeft zij les in klein groepsverband. Tegenwoordig ligt naast keramiek de focus op glaskunst, en is haar werk te bezichtigen in het Twentse Lonneker. Een groot deel van haar werken wordt uitgevoerd in opdracht van bedrijven en particulieren

Openingstijden

Vrijdag 09:00 - 12:00
En op afspraak

Contact


Studio Wijnand
Dorpsstraat 113
7524 CG Enschede
Nederland
Tel: +31 6 48253140

www.studiowijnand.nl
355 dagen geleden bijgewerkt

Studio Wijnand Enschede
Studio Wijnand Enschede (2)

Stuur een bericht naar "Studio Wijnand"