Galerie Lytse Skientme

Expositie is afgelopen

Expositie met Jentsje Fekkes, Tanja van Abbema en Edith Madou

Tentoonstelling 13-08-2019 t/m 14-09-2019 > Koudum
Van 13 augustus tot en met 14 september exposeren in Galerie Lytse Skientme in Koudum Jentsje Fekkes (schilderijen), Tanja van Abbema (schilderijen) en Edith Madou (keramiek). Het is een veelzijdige expositie met zowel betekenisvolle als humoristische kanten.

Het landschap is voor de Koudumse landschapschilder Jentsje Fekkes (1950) nog altijd een bron waaruit hij kan putten. Geboren in It Heidenskip, het uitgestrekte land van wind en water, schilderde hij dat landschap realistisch, maar hij sloeg onlangs een nieuwe weg in. Het landschap vertaalt hij nu in geabstraheerde beelden. In de gelaagde schilderijen beeldt hij het landschap uit als een leven met verschillende lagen en gedachten.

Tanja van Abbema woont en werkt in Harlingen en voelt zich zeer verbonden met Fryslân en de Friese taal, zoals ook blijkt uit de titels van haar werk. In haar schilderijen verwerkt ze allerlei gevonden materialen tot een nieuwe vorm, waarbij de ruimte tussen de vormen net zo belangrijk is. Het is als de ruimte tussen de regels die staat voor wat niet te zeggen valt. Op deze wijze verbeeldt ze het onbenoembare mysterie van het leven in de schilderijen.

Edith Madou uit Deventer maakt humoristisch keramische beelden die luchtig opgebouwd zijn uit herkenbare voorwerpen. Meestal voegt ze vissen toe om de alledaagse situaties absurd maken en ook om te symboliseren dat water oneindig is, leeft, en de bron is van levenskracht. Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven, de gezelligheid en Nederlandse tradities.

Zaterdagmiddag 17 augustus van 16 tot 18 uur is er een feestelijke openingsreceptie van deze expositie. Iedereen is daar van harte welkom: Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum.
Galerie Lytse Skientme Koudum
Galerie Lytse Skientme Koudum (2)
Galerie Lytse Skientme Koudum (3)
Galerie Lytse Skientme Koudum (4)
Keramiek van Hélène van Dongen

Galerie voor moderne kunst

Openingstijden

Donderdag, vrijdag en zaterdag 12.00-17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Grafiek

Stuur een bericht naar "Galerie Lytse Skientme"