Kunsthandel Pygmalion in Maarssen

Expositie is afgelopen

Leveranciers van Schoonheid

Tentoonstelling 21-02-2020 t/m 08-03-2020 > Maarssen
Kunsthandel Pygmalion in Maarssen Leveranciers van Schoonheid
Willem de Zwart, De Melkbocht
De kunsthandel zoals we die vandaag de dag kennen heeft zijn oorsprong in de negentiende eeuw. In deze periode speelden kunsthandelaren met een eigen galerie in toenemende mate een belangrijke rol binnen de kunstwereld. Firma’s als het Amsterdamse Frans Buffa & Zonen en het Haagse Goupil waren gevestigde namen met een internationale klantenkring. Schilderijen van vooraanstaande kunstenaars waren regelmatig voor het grote publiek in de etalages te bewonderen. Kunsthandel Pygmalion geeft met de tentoonstelling "Leveranciers van Schoonheid" een inkijkje in de bruisende wereld van de negentiende-eeuwse kunsthandelaren. Met kunstwerken uit eigen collectie van onder meer George Hendrik Breitner en Isaac Israëls worden verschillende details van de negentiende-eeuwse kunsthandel belicht. De bijzondere relatie tussen kunstenaar en kunsthandelaar vormt de rode draad van de tentoonstelling.

"Leveranciers van Schoonheid. De rol van de kunsthandelaar in de negentiende eeuw" is bij Kunsthandel Pygmalion te zien van 21 februari t/m 8 maart 2020. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en geopend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00-17.00 uur

Kunsthandel Pygmalion is gespecialiseerd in schilderijen en grafiek van Nederlandse en Franse kunstenaars (einde 19e eeuw, o.a. 'Tachtigers') en beelden van Nederlandse beeldhouwers (begin 20e eeuw leerlingen Bronner).
Kenmerk is de uitgebreide kunsthistorische kennis, goede achtergrond informatie bij de kunstwerken en een zeer persoonlijke benadering van de klant.
Twee keer per jaar zijn er tentoonstellingen rond een thema of kunstenaar.

Openingstijden

Tijdens tentoonstellingen: vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur
En op afspraak, bel of mail ons

Contact

Kunsthandel Pygmalion in Maarssen
Langegracht 44
3601 AJ Maarssen
Nederland
Tel: 06-49421502

www.pygmalion-art.com

1534 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunsthandel Pygmalion in Maarssen