SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven

Meer...
Expositie is afgelopen

LICHT + DONKER

Tentoonstelling 02-12-2017 t/m 13-01-2018 > Eindhoven
SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven LICHT + DONKER

Tijdens de donkere dagen in de lichtstad presenteert SBK werken waarin licht en donker een prominente rol spelen.

In de beeldende kunst, fotografie, video, film en literatuur wordt met licht en donker betekenis aan onze voortdurend veranderende wereld gegeven. Licht en donker zijn concepten die kunstenaars al eeuwenlang fascineren. In de Renaissance wordt licht het middel om ruimten te duiden. Er ontstaat schaduw- en lichtwerking, diepte en contrast. Met de uitvinding van fotografie wordt het zelfs mogelijk om met licht te ‘schilderen’. Onderzoek naar het natuurfenomeen licht en de toepassingsmogelijkheden blijft doorgaan.

Ine Lamers is fotograaf en filmer. Zij onderzoekt verhalen en herinneringen en legt verbanden met ideologie, politiek en de stedelijke omgeving. De scènes zijn vaak opgenomen in de schemer of ’s nachts, in een theatrale setting.

Voor Gerard Polhuis is het onderbewuste een inspiratiebron. Polhuis neemt de realiteit als uitgangspunt, en vertaalt deze naar een mythologische wereld. Silhouetten, kroonluchters, spiegels, schaduwen en lichtgevende engelen figureren in een ruimtelijk spel.

Fotograaf Koen Hauser beweegt zich tussen beeldende kunst en toegepaste fotografie. Hij refereert daarbij aan historische fotografie en past bestaande beelden toe in zijn foto’s. Zijn metafysische werk laat een voorliefde zien voor het mysterieuze, ongrijpbare en vervreemdende.

Overige kunstenaars: Monique Benthin, Mark Brusse, Ebelina Brethouwer, Katja Clement, Florette Dijkstra, Peter Kantelberg, Joris Geurts, Ton van Summeren en anderen.

Deze bijzondere werken zijn te zien tot en met 13 januari, en zijn te huur, en te koop.

SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stichting Beeldende Kunst, SBK Kunstuitleen & Galerie, verhuurt én verkoopt kunst aan particulieren en bedrijven. Al voor € 6,75 per maand heb je toegang tot 40.000 kunstwerken en onbeperkt experimenteren met kunst in huis. Heb je het kunstwerk van je dromen gevonden, dan kun je het aanschaffen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd.

SBK wil een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte. SBK biedt kunstenaars een podium om zich aan een breed publiek te presenteren. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.
Een groot deel van de collectie is online te bekijken via de website van SBK: www.sbk.nl.

Openingstijden

Woensdag tot en met zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven"