SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven

Meer...
Expositie is afgelopen

The Colorful Road

Tentoonstelling 09-03-2018 t/m 07-04-2018 > Eindhoven
SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven The Colorful Road

THE COLORFUL ROAD | 9.3 – 7.4. 2018

The Colorful Road is een serie werken uit de SBK Collectie, geïnspireerd op het vroegere werk van de kunstenaar William Eggleston.

Eggleston pionierde op het gebied van kleurenfotografie. In de jaren '60 heerste de opvatting dat kleurenfotografie voor reclame-industrie en tijdschrift journalistiek was weggelegd. Ook de banaliteit van Eggleston's onderwerpen werden door velen niet serieus genomen. Hij kreeg pas in 1976 erkenning met een solotentoonstelling in het MoMa.

De onspectaculaire onderwerpen - een glas frisdrank, een uithangbord of een paar planken - zijn nauwelijks onderwerpen te noemen. Zijn foto's tonen dat het leven, waar dan ook, altijd anders zal zijn dan we verwachten en zich niet gedraagt volgens hiërarchie, sociale klassen of naties; voor het oog van Eggleston's democratic camera werd alles even belangrijk.

SBK toont werken die met hun kleurencamera's op weg gingen, op zoek naar de weergave van een realiteit die herkenbaar onopgemerkt voor ons is.

Voor de serie Tour du Monde reisde Chris de Bode met fietstours door minder bekende fietslanden als China, Cambodja en Qatar. Zijn camera is voornamelijk gericht op de toeschouwers aan de zijlijn. De Bode probeert altijd een andere invalshoek te vinden om een verhaal te visualiseren.

De foto's van van Ine Lamers gaan over de relatie van de mens met de natuur en met zichzelf, maar de mens zelf komt nauwelijks in haar foto’s voor. Ze reist, op zoek naar aanwijzingen over de leefcondities van het individu in een anonieme, verstedelijkte wereld.

Henk Wildschut monsterde, in opdracht van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum aan op een vrachtschip dat met een lading zout naar New York vertrok. Hij verwachtte zeemansromantiek, maar het leven aan boord bleek te bestaan uit herhaling. Met zijn beelden wil Wildschut reageren op de dramatische clichébeelden uit de media.

Voor het project Tourist Landscapes reist Dik Bouwhuis langs de Middellandse Zee. Hij legde het landschap op een manier vast die ver verwijderd is van het stereotype beeld van deze populaire reisbestemming: een aaneenschakeling van toeristenurbanisaties.

Tijdens zijn reizen maakte Jean Ruiter foto's die sterk afhankelijk zijn van de plek waar hij verbleef. De structuren van de plek, de religie en die hij er aantrof vormden de belangrijkste aanzetten van zijn werk. Tot zijn bekendste werken hoort de serie Cathedrals In The Desert. Dit zijn foto's van coulisseachtige bouwsels in de Amerikaanse woestijn.

SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stichting Beeldende Kunst, SBK Kunstuitleen & Galerie, verhuurt én verkoopt kunst aan particulieren en bedrijven. Al voor € 6,75 per maand heb je toegang tot 40.000 kunstwerken en onbeperkt experimenteren met kunst in huis. Heb je het kunstwerk van je dromen gevonden, dan kun je het aanschaffen met het collectietegoed dat je tijdens het lenen hebt opgebouwd.

SBK wil een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte. SBK biedt kunstenaars een podium om zich aan een breed publiek te presenteren. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.
Een groot deel van de collectie is online te bekijken via de website van SBK: www.sbk.nl.

Openingstijden

Woensdag tot en met zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "SBK Kunstuitleen & Galerie Eindhoven"