Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Textielcollectief Kunstgroep-12

Tentoonstelling 09-09-2021 t/m 02-10-2021 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Textielcollectief Kunstgroep-12
Galerie Steenwijk Textielcollectief Kunstgroep-12 (2)
Galerie Steenwijk Textielcollectief Kunstgroep-12 (3)
Galerie Steenwijk Textielcollectief Kunstgroep-12 (4)
Galerie Steenwijk Textielcollectief Kunstgroep-12 (5)
Vanaf donderdag start Galerie Steenwijk het nieuwe seizoen met een expositie in het teken van textiel. Kunstgroep12 neemt ons mee in de kleurrijke wereld van stof, naald en draad.

De expositie toont het werk van Joke Blaauw, Maaike Buisman, Meta van Elk-Veerman, Meta van Houten, Pita Phoa en Rieneke van der Plicht-van Manen ook wel gezamenlijk onder de noemer ‘Kunst-groep12’. Het is een kunstenaarscollectief wat is ontstaan nadat de deelnemers de tweejarige kunstopleiding ‘Meer dan textiel’ in 2012 te Groningen hadden afgerond. De groep is multidisciplinair, zowel vanuit kunstzinnig oogpunt als vanuit materiaalgebruik. Dit wordt gezien als creatief uitgangspunt en bindend element.
Aan de hand van een gezamenlijk thema ontwikkelen de kunstenaars hun werk. De groep komt daarbij regelmatig bijeen om elkaars werk te bespreken. Door de creatieve processen met elkaar te delen, blijven ze elkaar inspireren, stimuleren en uitdagen. De groep streeft naar werk dat naar hun eigen woorden ‘boeiend, waardevol en verrassend is’.
Enkele keren per jaar exposeren zij hun werk, zodat een breed publiek kennis kan maken met de diversiteit van hun kunstwerken. Het is al op heel wat plekken te zien geweest, waaronder twee keer tijdens het Textielfestival in de Weerribben. Uitgebreidere informatie per deelnemer is te vinden op hun gezamenlijke website: kunst-groep12.nl

De expositie is te bezichtigen van donderdag 2 september tot en met zaterdag 2 oktober op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis. De gebruikelijke corona-regels worden in acht genomen, maar reserveren is niet nodig. We geven elkaar gewoon voldoende ruimte om te genieten van kunst.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk