Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Lest Best

Tentoonstelling 07-04-2022 t/m 30-04-2022 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Lest Best
Hélène Derkx - Rembrandt

Een stripverhaal, verteld met schetsen in krijt en draad op textiel en papier.
Inspiratie vond ik in Rembrandts tekeningen en het verhalende in zijn etsen.
In dit stripverhaal wandelt Rembrandt door zijn Amsterdam, langs de grachten, zijn vrienden, de Westertoren, op weg naar zijn geliefde plek : Het ij, waar hij kon kijken naar een V.O.C. schip in de hoop op het waarnemen van extravagante of exotische zeelieden.
Het boek is 1.25m lang en 23 cm breed en het weegt 186 gram.
Galerie Steenwijk Lest Best (2)
Albert Timmerman - olieverf - 'het vee wordt naar het land gedreven'
Galerie Steenwijk Lest Best (3)
Marrie Bel - 'zicht op Steenwijk' - textielschilderij van denim
Galerie Steenwijk Lest Best (4)
Ingeborg Sturre/Siering Edelsmeden - 'Klein geluk' - madeliefjes in 925 zilver
Galerie Steenwijk Lest Best (5)
Marianne van Dijk - detail van 'Kleurenspel' - olieverf
Van donderdag 7 april tot en met zaterdag 30 april sluiten we als Galerie Steenwijk een periode van 10 jaar af op de huidige locatie boven de bibliotheek aan de Meppelerweg. Binnenkort gaan we namelijk verhuizen naar de begane grond van ditzelfde gebouw.

Nog één keer kunt u werk van een grote groep kunstenaars uit onze regio bekijken op deze plek onder de noemer 'Lest Best'. Drieëndertig kunstenaars hebben werk ingeleverd om deze expositie mogelijk te maken. We wilden daarmee uitbeelding geven aan de enorme diversiteit van kunst die er de afgelopen jaren te zien is geweest. Van tekening tot olieverf, beelden, keramiek, edelsmeedwerk en talloze andere uitingen van creativiteit.

Daan Vastgoed heeft sinds eind 2021 het pand van de Rabobank overgenomen. Er ligt een prachtig plan waarin alle openbare partijen die nu in het gebouw gevestigd zijn – waaronder de galerie – een nieuwe plek krijgen. Met een beetje weemoed nemen we graag met u afscheid van deze mooie locatie, maar pakken straks de kwast zo snel mogelijk weer op met een volgende expositie op de begane grond.

Meer informatie en de lijst van deelnemers is te vinden op onze website: www.galeriesteenwijk.nl Wees van harte welkom! De toegang is zoals altijd gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.
Wilt u ons volgen? Like dan onze pagina op Facebook voor regelmatige updates. Wilt u de uitnodigingen van de exposities per mail ontvangen? Stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk