Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

'Scoren in de verlenging'

Tentoonstelling 12-05-2022 t/m 05-06-2022 > Steenwijk
Galerie Steenwijk 'Scoren in de verlenging'
Arne Brink - Oog / panorama2
Galerie Steenwijk 'Scoren in de verlenging' (2)
Lia Gurowitsch - varkens rood
We dachten dat de vorige expositie 'Lest best' de afsluiting zou zijn van de activiteiten op de bovenverdieping van Galerie Steenwijk. We waren ons al klaar aan het maken voor de verhuizing. De berichten werden vorige week echter toch nog anders. De verbouwing en verhuizing laten door allerlei omstandigheden op zich wachten. Enthousiast en flexibel als het bestuur van de galerie is, is daarom per direct besloten door te gaan met onze programmering op de huidige plek.

De volgende expositie heeft door deze ontwikkelingen met een knipoog de titel 'Scoren in de verlenging' gekregen. Het is een duo-expositie met de indrukwekkende tekeningen van Arne Brink en de kleurrijke vrolijke beelden van Lia Gurowitsch.

De illustraties van Arne Brink zijn om in weg te dwalen. Een wonderlijke wereld waar steeds weer nieuwe dingen in te ontdekken zijn. Arne tekent zeer gedetailleerd met veel gevoel voor humor. In zijn illustraties staat de werkelijkheid vaak op zijn kop. Als gereedschap gebruikt hij een gewone bic pen en voor de kleuren maakt hij gebruik van de computer. Voor de kinderen die de tentoonstelling bezoeken heeft Arne een half af tekening gemaakt. Iets waar je je eigen fantasie op los kan laten!

Lia Gurowitsch haar werk is niet te vangen in een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. Haar beleving wordt een nieuwe werkelijkheid. In deze expositie zijn haar kleurrijke beelden te zien, van dieren met een vrolijke twist.

Op zaterdag 14 mei om 10.30 uur zal de tentoonstelling geopend worden. Dit wordt na een periode van relatieve stilte i.v.m. corona met veel plezier weer opgepakt. Wees van harte welkom! De toegang is zoals altijd gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk