Galerie Steenwijk

Laatste week

Me, myself and Cees

Tentoonstelling t/m 08-10-2022 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Me, myself and Cees
Galerie Steenwijk Me, myself and Cees (2)
Een soloexpositie van Enno Paulusma – opening zaterdag 17 september om 10.30 uur

Enno Paulusma is realistisch schilder van pakkende en indringende portretten. Sinds kort is hij vanuit Spanje weer in Nederland komen wonen en heeft een heerlijke plek gevonden in Steenwijk om zijn werk voort te zetten. U wordt van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. Deze is zaterdag 15 september om 10.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast is de expositie op de gebruikelijke tijden te bezoeken tot en met 8 oktober.

Enno Paulusma (1959) is geboren in Amersfoort en heeft jarenlang in Galicië gewoond. Hij kruipt een model het liefst zo dicht mogelijk op de huid, om zich zo zijn model (nog) meer eigen te maken en waardoor er dingen aan het licht komen die je met één oogopslag niet gelijk ziet. Hierdoor krijgen de schilderijen een heel eigen karakter.

Naast de portretten maakt hij ook andere schilderijen. Zo werd hij in Spanje gegrepen door ‘la Semana Santa’ (‘de goede week’), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Daar maakte hij een twintigtal schilderijen van.
In deze serie wil hij niet het lijdensverhaal laten zien, maar meer hoe de goede week in Spanje beleefd wordt.

Meer informatie over zijn gehele werk is te vinden op www.ennopaulusma.nl
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk