Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Krikke & Krikke

Tentoonstelling 10-06-2023 t/m 08-07-2023 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Krikke & Krikke
Jan Krikke
Galerie Steenwijk Krikke & Krikke (2)
Jan Eric Krikke
Zaterdag 10 juni om 10. 30 uur ontmoeten wij u graag tijdens de feestelijke opening van de expositie 'Krikke & Krikke' op de nieuwe locatie op de begane grond aan de Meppelerweg.

Jan Krikke (Giethoorn) en zijn zoon Jan Eric (Meppel) hebben de eer de eerste exposanten te zijn. Een bijzondere openingsexpositie van vader en zoon met onder meer een enorm panorama schilderij van Jan zijn hand, in de stijl die hem zo is toevertrouwd. Kleurrijk werk is het handelsmerk van Jan die naast schilder ook een begaafd beeldhouwer is. Veel van zijn beelden zijn terug te vinden in de openbare ruimte.

Jan Eric zijn zoon is een ras fotograaf, die een serie fraaie foto’s heeft gemaakt met als onderwerp de stijging van de zeespiegel. Ook zijn urban-fotografie is heel bijzonder en kleurrijk te noemen. Op locaties in binnen en buitenland maakt hij foto’s voor vele bekende partijen zoals bijv. NOS en Natuurmonumenten. In de studio worden beelden van gewone dingen gemaakt maar dan gefotografeerd op een manier zoals het menselijk oog het niet kan waarnemen.

Kortom een mooie combinatie van de schilderijen van Jan en de foto’s van zijn zoon Jan Eric zijn op deze nieuwe plek op de begane grond te bewonderen. We nodigen iedereen van harte uit om deze expositie en de nieuwe locatie van Galerie Steenwijk te komen bekijken komende zaterdag om 10.30 uur. Toegang is gratis. De feestelijke opening is tegelijk met de opening van de Bibliotheek die ook een hele verbouwing heeft ondergaan. Genoeg om te bekijken dus.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk