favorietenVerwijder uit favorieten

Greet Leuven

Meer...
Expositie is afgelopen

Leuven Achter Glas

Tentoonstelling 25-05-2019 t/m 02-06-2019 > Waaksens
Greet Leuven Leuven Achter Glas

Verlangen naar vrede

Greet Leuven Leuven Achter Glas (2)

Tenochtitlan

Greet Leuven Leuven Achter Glas (3)

Rivier van gesmolten goud

Greet Leuven Leuven Achter Glas (4)

Versteende beweging

Deze keer een expositie in eigen atelier met als titel "Leuven Achter Glas". Te zien is een selectie van werken met acryl geschilderd op papier en ingelijst achter glas. “Abstract maar poëtisch, een schurende realiteit” zo werd werk van Greet in de Leeuwarder Courant genoemd. Wat daarbij schuurt is de eeuwige strijd om de macht met repressie, censuur en slachtoffers. Wat laten we gebeuren, wat laten we achter voor volgende generaties. Geschiedenis en archeologie spelen daarbij een belangrijke rol, hoe hebben mensen het vroeger gedaan, is er iets van geleerd? Vervallen we toch elke keer weer in dezelfde misère. Het zijn geen luchtige onderwerpen die Greet probeert zichtbaar te maken. Behalve de schilderijen zijn ook schalen van materialen zoals zeemleer, haar, papier en natuurlijke vezels en objecten van diverse materialen te zien. Het werk van Greet is zeer gevarieerd, zowel in uitvoering als formaat.

Greet Leuven

  • Schilderkunst
  • Ruimtelijk

Schilderijen, schalen en objecten

Over mijn werk: Hoewel figuratieve elementen voorkomen en sommig werk landschappelijke associaties oproept is het meeste toch abstract van opzet.

Mijn belangrijkste bronnen van inspiratie zijn de fysische elementen (vuur, water, lucht en aarde) waarvan de werking zichtbaar wordt in de kleur en structuur van oppervlakken en lagen.

Ook elementen uit de archeologie, geologie en oude culturen zijn in mijn werk terug te vinden.

Greet Leuven Waaksens

zonder titel (acryl op doek 2017)

Greet Leuven Waaksens (2)

atelier

Greet Leuven Waaksens (3)

schaal van wolvezels

Greet Leuven Waaksens (4)

Zonder Titel (acryl op doek)

Stuur een bericht naar "Greet Leuven"