Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Oost west, thuis best?

Tentoonstelling 26-09-2020 t/m 15-11-2020 > Breda
Stedelijk Museum Breda Oost west, thuis best?
Breda in tijden van corona

De coronacrisis heeft niemand in de afgelopen maanden onberoerd gelaten. Tijdens de landelijke Maand van de Geschiedenis tonen Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda wat corona deed met de stad. We kijken terug op de afgelopen maanden, waarin de crisis ons leven beheerste en het woord ‘thuis’ nieuwe betekenis kreeg.

In onze projectruimte NEXT kun je foto’s, affiches, video’s en poëzie zien en horen, die een indruk geven van deze uitzonderlijke maanden. Met werk van: Dansnest, Jiri Büller, Kees van Meel, Bas Linssen, Edwin Wiekens en vele anderen.

Stadsarchief Breda riep aan het begin van de lockdown alle Bredanaars op om mee te bouwen aan een erfgoedcollectie over het coronavirus in de stad. Het is lang geleden dat we ‘geschiedenis’ op deze schaal met elkaar deelden. De oproep leidde tot verrassende resultaten op het gebied van beeld, taal en kunst. In Nieuwe Veste is daarvan een selectie te zien.

Het is de derde keer dat Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda de handen ineenslaan om invulling te geven aan de Maand van de Geschiedenis in Breda. Houd de websites van deze partners in de gaten voor (online) randprogramma.

Nieuwe Veste
De bibliotheek is op zoek gegaan naar verhalen die voor nu relevant zijn. Oude verhalen die betekenis geven aan het nieuwe verhaal, en verhalen die ons helpen de toekomst te duiden. Dit en meer is terug te vinden op de thema-pagina van Nieuwe Veste.

Praktisch
Meer informatie over de landelijke Maand van de Geschiedenis vind je via onze website. Een timeslot reserveren hoeft niet voor deze tentoonstelling, omdat deze te zien is in onze gratis toegankelijke publiekszone.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

8 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda